Gezondheid

Waarom een gezond leven goed is voor je lichaam

Een gezond leven is erg belangrijk, dit kan je op verschillende manieren gebruiken. Denk aan gezond eten en veel bewegen, heb je weinig motivatie of weet je niet hoe je moet beginnen? Ben je ook benieuwd waarom een gezond leven goed is voor je? Lees het allemaal hier!

Wat is een gezond leven?

Bij een gezond leven kan je aan meerdere dingen denken, zoals gezond eten, veel bewegen etc.
Je hebt een gezond leven als je denkt aan je eten, dus je eet 2 stukken fruit op een dag, je eet gevarieerd, veel vezelrijke producten eten. Let wel op dat je niet de slechte dingen eet en niet over eet en drinkt.

Voldoende beweging is ook een grote factor in het hebben van een gezonde levensstijl, minimaal een half uur bewegen per dag is goed voor je. Dit bij elkaar brengt je in een gezond levensstijl. Een gezonde levensstijl gaat niet alleen om gezond eten en bewegen, maar ook om je mindset en hoe je in je vel zit.

Waarom een gezond leven goed is

Gezond zijn is goed voor meerdere dingen. Wanneer je gezonde producten eet zorg je ervoor dat je geen overgewicht krijgt, hierdoor zie je er en fitter uit en voel je je fitter. Mensen vinden het vaak ook leuk en fijn om er goed uit te zien, door dit allemaal bij elkaar voel je je ook goed en dat hoort er ook bij.

Het belangrijkste van een gezonde levensstijl is dat je minder kans krijgt op ziektes. Wanneer je gezond eet en goed beweegt heb je minder kans op verschillende ziektes. Je zal minder snel diabetes oplopen of een hoge bloeddruk, bepaalde soorten kankers en hart- en vaatziektes. Het betekent niet dat je dit niet kan krijgen, maar het is een stuk kleinere kans.

Tips voor een gezond leven

Je kan op veel manieren weer een gezond leven krijgen, de eerste stap is je rust nemen en zorgen dat je geen stress hebt. Wanneer je geen rust hebt zal je namelijk minder snel beginnen aan gezond eten en veel bewegen. Het gebruik van alcohol en sigaretten hoort natuurlijk ook niet bij een gezonde levensstijl, af een toe een wijntje kan geen kwaad.

Als laatst is het belangrijk om gezond te eten, je hoeft natuurlijk niet gelijk te beginnen aan een streng dieet. Begin met het afbouwen van slechte dingen en vervang de tussendoortjes voor, bijvoorbeeld een handje nootjes of eens stuk fruit. Beetje bij beetje word je steeds gezonder en zal je merken dat je je weer fitter voelt.

Bewegen is ook erg belangrijk, net als met het gezonde eten kan je dit ook opbouwen. Begin met elke dag een stuk te wandelen en 1 keer per week een work out, op deze manier begin je niet te intensief en zal je merken dat je het steeds leuker gaat vinden.