
mango kokos gebakje
Wil jij eens een keer iets speciaals maken? Dan is een mango kokos gebakje wellicht ideaal voor jou. Heerlijk tropisch en lekker zoet. Daarnaast is het nog niet eens heel erg moeilijk om zo’n speciaal gebakje te maken!
Recept mango kokos gebak
Benodigdheden:
- 1 rijpe mango
- 4 eetlepels kokosrasp
- 3 eieren
- Zelfrijzend bakmeel
- 150 gram ongezouten roomboter
- 120 gram suiker
- 130 ml melk
Verwarm als eerst de oven voor op 180 graden. Schil dan de mango en snijd deze in kleine blokjes. Dan kan je de roomboter smelten, wanneer de roomboter gesmolten is kan je het pannetje van het vuur af halen en de suiker door de boter heen roeren. Zorg dat al het suiker goed is opgelost en voeg dan de melk toe aan het geheel. Je kan dan de eieren één voor één erdoorheen roeren tot je een mooie gladde massa hebt gekregen. Ik doe dit zelf garde tot het een heerlijke luchtige substantie is geworden. Wanneer je dit gedaan hebt kan je het zelfrijzend bakmeel door het mengsel heen roeren maar dit moet je weer voorzichtig doen, kijk hierbij vooral uit voor klontjes in het mengsel dus gebruik een zeef met fijne gaten en blijf roeren tussendoor zodat je geen grote hoeveelheden zelfrijzend bakmeel bij elkaar krijgt. Hierna kun je de taart gaan klaar maken in een bakvorm. Giet het mengsel in een bakvorm en houd er rekening mee dan je laagjes gaat maken, eerst een laagje mengsel en wat kokos en de blokjes mango daarna weer een laagje mango en weer een laagje mengsel. Dit herhaal je tot je 3 laagjes mango en kokos hebt en 3 laagjes mengsel. Dan is het tijd om de taart af te gaan bakken, dit duurt ca. 30 minuten maar houd het vooral goed in de gaten omdat je werkt met vers fruit en het vocht gehalte kan verschillen per mango waardoor de een wellicht wat sneller kan verbranden dan de andere.

aardbeien avocado smoothie

frambozen chocolade smoothie
Dit vind je misschien ook leuk

4 manieren om zorgverzekeringen in belgië te vergelijken
juni 13, 2022
aardbeien avocado smoothie
maart 21, 2020