tas met zoeteaardappels
Recepten

gezonde superfood cupcakes met zoete aardappel

Als je aan cup cakes denkt dan denk je vaak niet aan iets hartigs maar juist aan iets zoets. Het leuke is dat een cup cake op iedere mogelijke manier te maken is en je het dus ook kan bakken als een gezond tussendoortje, ontbijt of als middag eten. Je kan er alles in doen wat je wil maar in dit recept maken we gezonde superfood cup cakes met zoete aardappel zodat je toch een beetje een zoete smaak krijgt maar wel een voedzaam gerecht hebt!

Recept cupcake met zoete aardappel

Benodigdheden:

  • 1 Zoete aardappel
  • 1,5 eetlepel havermout
  • 240 gram speltmeel
  • 1,5 theelepel zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Broccoli
  • Klein handje walnootjes
  • 2 eieren
  • 100 gram amandelmelk
  1. Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Doe deze dan in een pannetje met kokend water tot deze gaar zijn.
  2. Snijd de broccoli in hele kleine fijne roosjes en kook ook deze in een pannetje met water tot ze gaar zijn.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Meng de eieren met de olijfolie, amandelmelk, havermout, zelfrijzend bakmeel en speltmeel tot je een mooie gladde pasta krijgt.
  5. Haal de gekookte zoete aardappel en de broccoli uit het pannetje en prak deze tot een mooie gladde puree.
  6. Mix al de ingrediënten samen en voeg dan de walnootjes toe, deze kun je naar smaak kleiner maken. Wanneer je alles gemixt hebt kun je deze allemaal in de cupcake vormpjes doen.
  7. Bak de ze dan ongeveer 35 minuutjes in de oven.

Tips

De cupcakes kan je naderhand als ze afgekoeld zijn ook invriezen waardoor je altijd een leuk ontbijtje of een lekkere gezonde lunch hebt.

Verander de ingrediënten eens, je kan in plaats van broccoli ook wortel pakken of een andere groente die jou lekker lijkt!