frambozen foto
Recepten

frambozen chocolade smoothie

Een smoothie drinken is een snelle en gezonde manier van vervangen van ontbijt of als gezond tussendoortje, wel is het natuurlijk afhankelijk van welke ingrediënten je gebruikt in je smoothie. Een heerlijk voorbeeld van zo’n dergelijke smoothie is de frambozen en chocolade smoothie waarbij je zowel een lekker tussendoortje hebt als een voedzaam tussendoortje.

Ingrediënten frambozen chocolade smoothie:

  • 200 ml (soya) yoghurt
  • 150 gram frambozen
  • 30 gram cacao nibs
  • Halve banaan

Doe alle ingrediënten samen in een grote blender, mix dan het geheel tot het een gladde substantie wordt. Wanneer je de smoothie niet zoet genoeg vindt kan je er een beetje honing bij toevoegen of een hele banaan gebruiken in plaats van een halve. Daarnaast kan het zijn dat je smoothie is te dik wordt, dit is afhankelijk van de yoghurt die je gebruikt. Wanneer dit het geval is kan je hier melk of amandelmelk bij toevoegen zodat de substantie dan toch weer wat dunner wordt.

De cacao nibs zijn meestal puur en kunnen daardoor bitter zijn maar echter hebben deze cacao nibs een goede invloed op je gezondheid vanwege de hoeveelheid anti-oxidanten. Zorg er wel voor dat je de variant gebruikt die niet bewerkt is dus waar geen suikers of andere middelen aan toegevoegd zijn. Je kan deze nibs kopen online en bij een aantal supermarkten.

Wanneer je absoluut niet houdt van pure chocolade en niet per definitie een supergezonde smoothie wil kan je er ook voor kiezen om witte chocolade door de smoothie te doen in plaats van pure chocolade. Het is dan niet meer nodig om honing toe te voegen omdat witte chocolade van nature erg zoet is. Frambozen en witte chocolade zijn een erg lekkere combinatie maar zorg er dan wel voor dat je niet te veel van deze smoothies drinkt want de witte chocolade is natuurlijk niet heel erg gezond.