meer rust door mindfulness
Gezondheid

Een leven vol met rust

Het leven is tegenwoordig extreem druk als je dit vergelijkt met honderd jaar geleden. Tegenwoordig hebben we zo veel om over na te denken, waardoor we het misschien wel te druk hebben. Denk hierbij niet alleen aan werk of het gezin. Maar vooral de kleine dingen waar je misschien niet zo snel aan denkt, zorgen ervoor dat we het tegenwoordig heel druk hebben. Denk hierbij aan het kijken van social media, het blijven reageren op berichtjes van vrienden op Facebook, een mailbox die helemaal vol zit, nare berichten in kranten, televisie en de verjaardagen van vrienden, familie of kennissen. Het zijn allemaal dingen die op zichzelf niet eens zo erg zijn, maar allemaal bij elkaar kan het te veel worden.

Het niet direct door hebben van de problemen

Mensen hebben dit vaak niet direct door en lopen er soms wel jarenlang mee. Maar stukje bij beetje kun je het zo druk krijgen dat het allemaal te veel wordt. Waardoor je de echt belangrijke dingen in het leven niet meer kunt doen. Het wordt dan ineens wel heel duidelijk dat er iets mis is, doordat je bijvoorbeeld krijgt te maken met een burn-out, een angstaanval of depressieve gevoelens. Hierdoor denkt men ook wel eens: Hoe kan dit ineens gebeuren….

Maar het is niet ineens gebeurd, het is waarschijnlijk al jarenlang bezig!

Tijd om hier iets aan te doen als het jou al op zo’n vervelende manier duidelijk is geworden, maar nog beter, als het je nog niet overkomen is. Een uitstekende manier om rust in je leven te krijgen is Mindfulness. Met mindfulness leer je te leven in het nu, waardoor je tijd vrijmaakt voor de dingen die op het moment gebeuren. Dingen uit het verleden of in de mogelijke toekomst zijn hierbij minder van belang.

Met mindfulness zul je onder andere:

  • Beter om kunnen gaan met stress
  • Meer genieten van het leven
  • Beter met je medemens kunnen communiceren
  • Verminderde angst ervaren
  • Preventief werken tegen stress en angst