een aantal aardbeien
Recepten

aardbeien avocado smoothie

Een goede en gezonde manier van ontbijten of tussendoor wat lekkers en voedzaams binnenkrijgen is het drinken van een smoothie. Deze zijn niet alleen lekker maar ook nog relatief makkelijk om te maken omdat je simpelweg alle ingrediënten in een blender gooit en deze goed mixt. Een goed voorbeeld van een lekkere voedzame smoothie is een aardbeien avocado smoothie.

Avocado is in deze smoothie voornamelijk de reden dat het gezond wordt vanwege de goede vetten en voedingsstoffen in de avocado. Het zorgt er namelijk voor dat je cholesterolgehalte daalt maar ook voor je uiterlijk kan een avocado goed doen omdat het stoffen in zitten die je huid gehydrateerd houden en ook je haar en nagels hebben baat bij het eten of drinken van dit product. Het magnesium in deze vrucht helpen bij het herstel van spieren.

Recept aardbeien avocado smoothie:

  • Hele avocado
  • 250 gram aardbeien
  • Amandelmelk
  • 2 Eetlepels havermout

Dit is een eenvoudig maar lekker recept die je kan gebruiken tijdens het maken van het ontbijt dankzij de havermout dit maakt het namelijk extra vullend en ook voedzaam. De ingrediënten kan je simpelweg tegelijk in de blender gooien nadat je de kroontjes hebt verwijderd en de aardbeien hebt gehalveerd en ook de avocado moet natuurlijk geschild zijn en verwijdering van de pit is ook belangrijk. Wanneer dit gedaan is mix je alles tot een mooie gladde substantie. De amandelmelk kan je zelf toevoegen naar de gewenste dikte van de smoothie. De avocado is namelijk van zichzelf wel stevig van structuur wanneer je deze in de blender gooit. Wil je iets meer variëren? Je kan rustig eens een vrucht toevoegen of andere gezonde ingrediënten zodat je niet steeds hetzelfde drankje hoeft te drinken. Neem bijvoorbeeld in plaats van aardbeien eens een banaan! Ook erg lekker en nog steeds heel gezond!