Vijgenhapjes met geitenkaas en walnoten

Deze vegetarische vijgenhapjes met geitenkaas zijn heerlijk als eenvoudig voorgerecht met wat salade en parmaham, of als borrelhapje (‘fingerfood’) op een feestje. De smaken combineren perfect: de zoete, zachte vijg, de hartige geitenkaas en de krokante walnoot. En het ziet er ook nog eens hartstikke leuk uit.

Vijgenhapjes met geitenkaas


Verse vijgen worden helaas niet het hele jaar verkocht, maar ik heb deze vijgenhapjes ook eens gemaakt met gedroogde vijgen. Dat ziet er iets minder charmant uit maar smaakt even lekker.

Recept vijgenhapjes met geitenkaas en walnoten

Het recept komt (met wat aanpassingen) uit het boekje ‘Fingerfood’, van Dominique Wynter.
Ingrediënten
– 4 (bij voorkeur verse) vijgen
– 2½ el honing
– ½ tl limoensap
– 50 g geitenkaas (of brie)
– 4 à 8 walnoten

Bereidingswijze
1. Verwarm de ovengrill voor en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Snij de vijgen bovenaan kruislings drie keer door in zodat de vijg mooi openvalt en zet ze op de bakplaat.
3. Meng de honing met de limoensap. Lepel in elke vijg geitenkaas en een beetje van de honingdressing. Zet de vijgen een paar minuten onder de ovengrill.
4. Hak de walnoten eventueel fijn en meng ze met de rest van de honingdressing. Leg iedere vijg in een muffinvormpje en garneer met de walnoten.

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *