Vijgengebakjes met geitenkaas en walnoten

Ken je dat, dat je een feestje geeft en een strakke planning hebt (zodat je deze keer eindelijk eens zonder kleerscheuren de dag doorkomt) maar dat het uiteindelijk toch weer ergens fout gaat? Dit keer was het omdat we vergeten waren dat we een deel van de gasten twee uur eerder hadden uitgenodigd dan we eigenlijk dachten. Oeps. En toen de eerste gasten al voor de deur stonden, stond de eerste taart net in de koelkast om nog twee uur op te stijven.

Vijgentaartjes met geitenkaas, honing en walnoten (Perfect Housewife - to be)

Het ging dus niet meer lukken om nog een hele appeltaart te maken, maar halleluja voor bladerdeeg. Het is de ideale levensredder als je snel gebakjes wilt maken en bladerdeeg smaakt fantastisch met vrijwel alles. Zo ook met verse vijgen, geitenkaas en walnoten!

Uiteindelijk kwam alles dus toch goed dankzij deze vijgen gebakjes. Vijgen en geitenkaas zijn ook gewoon echt een fenomenale combinatie, helemaal met (wal)noten en honing. Dit is niet het eerste recept met vijgen en geitenkaas waar ik een groot fan van ben (check deze leuke vijgenhapjes maar eens). En oh, wat zal een salade met deze ingrediënten ook lekker zijn, met wat tijm en bacon.

Mocht je niet zo van de vijgen of geitenkaas zijn maar wel snel iets met bladerdeeg willen bakken: deze mini-aardbeienslofjes met banketbakkersroom zijn ook erg makkelijk en lekker!

Recept vijgengebakjes met geitenkaas en walnoten

Ingrediënten (voor 4 gebakjes)
– 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
– 3 of 4 vijgen
– 100 g geitenkaas
– handje walnoten, grof gehakt
– 1 el honing
– ½ opgeklopt ei

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en prik met een vork gaatjes in het deeg.
3. Smeer het bladerdeeg in met ei met een kwastje. Verkruimel de geitenkaas over het midden van de plakjes bladerdeeg.
4. Snij de vijgen in plakjes en leg op de geitenkaas. Verdeel de honing erover en strooi de grof gehakte walnoten erover.
5. Zet de gebakjes 10 à 15 minuten in het midden van de oven, tot het bladerdeeg gaar en goudbruin is. Enjoyy!

 

Volg Perfect Housewife – to be @
Instagram | Facebook | Twitter | Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *