Tuinbonensalade met spekjes

Na de afgelopen dagen ultiem genoten te hebben van een heerlijke mini-vakantie in eigen land (niet echt, maar zo voelde het wel!) met heeel veel lekker eten, was het nu wel weer tijd voor een wat gezondere maaltijd uit eigen keuken. Zelfs vriendlief was blij eindelijk weer eens groente op zijn bord te treffen. Deze groene tuinbonensalade met spekjes en verse tuinkruiden is ontzettend makkelijk en heerlijk smaakvol. Met al dat groen past het ook nog eens perfect bij de zomer. Zo voelt het net alsof we de mini-vakantie nog even hebben voortgezet!

Tuinbonensalade met spekjes (PH2b)

Mijn mini-vakantie spendeerde ik voornamelijk in Rotterdam en Den Haag. Twee geweldige steden waar nog van alles te ontdekken valt. Het begon met een supergezellige sleepover met mijn besties. Heerlijk wakker worden met de zon op het balkon en uitzicht over Rotterdam… Naast veel gelach en gezelligheid gaan onze sleepovers altijd samen met heel veel lekker eten (pizza’s, koekjes, chips, fruit, you name it). Tegen etenstijd hadden we zin in Chinees en hebben we chill gedimsumd aan de Mauritsweg.  Vervolgens sloten we deze ultieme dag af met verse muntthee, NY cheesecake en mascarpone met aardbeien bij Vapiano. Vrijdag stond een cultureel dagje Den Haag op de planning en hebben we allemaal leuke eettentjes en restaurantjes ontdekt aan het Noordeinde. Een superleuke buurt met veel gevarieerde keukens, dus echt een aanrader als je eens in Den Haag wilt eten!

Kortom: mijn mini-vakantie was niet alleen heel gezellig, ook nog eens ontzettend smakelijk. Het erge is dat ik nul foto’s van al het goddelijke eten heb gemaakt. Je leest het goed: nul. Nouja, wel wat snelle Snapchat-foto’s, maar geen blog- of Instagram materiaal. Ik was te druk bezig met genieten… Jullie zullen het met bovenstaande beschrijving moeten doen :-).

Na zulke fijne dagen was het gisteravond eindelijk weer tijd voor een zelfgemaakte, gezonde maaltijd. Zoals ik al zei had zelfs vriendlief de groente gemist (dat voelt stiekem als een overwinning), en daar is deze salade gelukkig rijkelijk van voorzien.

Salade met tuinbonen, spekjes en verse kruiden (PH2b)

Het recept voor deze salade komt uit de Allerhande. Toen ik nog bij mijn ouders woonde was deze tuinbonensalade met spekjes vaste prik bij de vrijdag-patatdag. Inmiddels hebben wij geen vrijdag-patatdag meer dus de salade was een paar jaar in vergetelheid geraakt. Laatst hebben we hem herontdekt en staat het weer regelmatig op tafel. Tijd voor een ere-plekje op het blog!

Recept tuinbonensalade met spekjes

Ingrediënten (voor 2 personen)
– 350 g tuinbonen
– 125 g sla (ik ging voor veldsla melange, maar ruccola is ook lekker)
– 150 g spekjes
– 1 limoen
– 2 el olijfolie
– 1 el honing
– handje verse koriander
– handje verse munt
– handje verse basilicum
– zout en peper

Bereidingswijze
1. Kook de tuinbonen volgens de verpakking gaar. Spoel ze af onder koud stromend water en verwijder de lichtgroene vliesjes (dat heet dubbeldoppen).
2. Bak de spekjes in het eigen vet krokant in de pan en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
3.  Rasp de schil van de (goed gewassen) limoen en pers het sap uit. Meng de limoenrasp en het sap met de honing, de olijfolie en zout en peper tot een smakelijke dressing.
4.  Serveer de tuinbonen met de sla en spekjes. Scheur de verse koriander, munt en basilicum klein en verdeel het over de borden. Besprenkel het met de honing-limoendressing en genieten maar!

Volg Perfect Housewife – to be @
Instagram | Facebook | Twitter | Bloglovin

Print Friendly

2 thoughts on “Tuinbonensalade met spekjes

    1. Dankjewel! Ik heb diepvries tuinbonen gebruikt. Ik ben de verse nog niet tegengekomen helaas (hoewel die uit de diepvries natuurlijk wel extra makkelijk zijn).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *