Stoofpeertjes in rode wijn

Mijn ultieme Kerstgerecht: mooie rode, zoete stoofpeertjes in rode wijn. Voor mij bestaat er absoluut géén Kerst zonder stoofpeertjes! Gelukkig denkt vrijwel iedereen in ons gezin daar hetzelfde over, en ook bij mijn schoonfamilie zijn stoofpeertjes vaak onderdeel van het Kerstmenu.

Stoofpeertjes in rode wijn

 

Het is het lekkerst als je de stoofpeertjes zo vroeg mogelijk op de dag maakt (of zelfs een dag eerder). Zo kun je zo lang mogelijk genieten van de heerlijke geur die van de pan af komt!

Recept stoofpeertjes in rode wijn

Ingrediënten (voor 4 personen)
– 1 kg stoofpeertjes (ongeveer 10; bijvoorbeeld Gieser Wildeman)
– 350 ml rode wijn
– 600 ml water
– 1 tl suiker
– 2 kaneelstokjes
– 3 kruidnagels
– Flinke scheut rode siroop of bessensap (ik gebruikte cassis-siroop)

Bereidingswijze (minimaal 3 uur)
1. Schil de peertjes en snij ze eventueel in partjes. Het in partjes snijden is best een klus, dus je kunt ze ook gewoon heel laten.
2. Neem een grote pan, doe de peertjes erin en voeg 350 ml rode wijn en een scheut rode siroop toe. Voeg water toe totdat de peertjes allemaal onderwater staan. Dit is waarschijnlijk rond de 600 ml, maar dat hangt ook af van of je ze wel of niet in partjes hebt gesneden. Voeg tenslotte de suiker, kruidnagels en kaneelstokjes toe en breng het geheel aan de kook.
3. Zet het vuur laag en laat de pan minimaal 3 uur op een laag vuur staan zodat de peertjes gaar worden.

Stoofpeertjes in rode wijn

Tip

Serveertip: wij eten de peertjes vaak met hachee (stoofvlees), rode kool en aardappelpuree. Of als toetje met vanille-ijs!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *