Spaghetti met garnalen in tomatensaus

Soms heb ik ineens een craving naar iets onbekends. Zo probeerde ik ooit eens deze spaghetti met garnalen in tomatensaus bij mijn favoriete Italiaan, zonder dat ik eerder garnalen had geproefd. Gelukkig maar, anders had ik nooit vis en schaaldieren gegeten. En dus ook deze pasta niet, of sushi (dat lustte ik ook niet, maar staat inmiddels ook op mijn vaste cravings-lijstje).

recept pasta met garnalen in pittige tomatensaus

Tegenwoordig is deze pasta met garnalen en tomaten mijn favoriet en vaste prik als ik alleen eet. Mijn cravings komen namelijk bijna nooit overeen met de smaak van mijn vriend en helaas maak ik hem niet gelukkig met pasta en garnalen. Voor mij is het echt ultiem comfort food! Speciaal voor jullie heb ik het recept inmiddels al meerdere keren getest, en laatst lukte het zelfs om het eerst nog even op de foto te zetten ;-).

Nog een voordeel van deze pasta: het is zo klaar. Dus zelfs als je net uit werk/school komt en je éigenlijk geen energie hebt om te koken gaat het lukken om dit gerecht klaar te maken. En geloof me, it’ll be worth it. Het smaakt zoveel beter dan een kant-en-klaar maaltijd of eten bestellen.

Recept spaghetti met garnalen in tomatensaus

Ingrediënten (voor 2 personen)
– 250 g (volkoren) spaghetti
– 250 g (diepvries) garnalen, schoongemaakt
– 4 tomaten
– 8 zongedroogde tomaten
– 2 el tomatenpuree
– sap van ½ citroen
– 2 teentjes knoflook
– 2 el olijfolie
– 2 el witte wijnazijn
– flinke snuf gedroogde chilipeper (of verse chilipeper)
– zout en peper
– 2 handjes rucola
– verse basilicum
– Parmezaanse kaas

Bereidingswijze (± 20 min.)
1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Kook water en giet het over de tomaten. Zo kun je de tomaten makkelijk ontvellen. Snij de tomaten vervolgens in blokjes.
3. Pers de knoflook en fruit kort in de olijfolie tot het zacht is. Voeg de tomatenpuree toe tot het wat zoeter is geworden en doe de witte wijn azijn en het citroensap erbij.
4. Voeg de ontvelde stukjes tomaten toe en breng de saus op smaak met chilipeper, zout en peper.
5. Doe als laatste de garnalen en zongedroogde tomaten erbij en bak ze in 2 minuten gaar.
6. Giet de pasta af en verdeel over de borden. Schep de saus op de pasta en doe er wat geraspte Parmezaanse kaas over. Serveer met de rucola en een paar blaadjes verse basilicum.

Volg Perfect Housewife – to be @
Instagram | Facebook | Twitter | Bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Spaghetti met garnalen in tomatensaus

    1. Haha aah sluiten jouw cravings ook niet helemaal aan bij de smaak van de rest van je gezin? Vanavond eet ik weer deze pasta en maak ik voor vriendlief maar gewoon aardappeltjes. We eten voorlopig namelijk niet alleen :-).

    1. Thanks Simone! Ik mail je nog over de workshop. Augustus is een drukke maand dus ik moet even gaan puzzelen :-(. Wel lief dat je me nog even herinnert!

  1. Mooie en smakelijke foto! Garnalen scoren bij mij ook altijd hoog, als deze in een restaurant op de kaart staan, bestel ik ze (bijna) altijd! Maar je moet er inderdaad van houden en niet iedereen is er even gek op 😉

    1. Dankjewel Desiree :-). Ja bij mij ook! Hoewel ik tegenwoordig ook steeds meer dingen probeer om nog meer lekkere dingen te ontdekken, anders had ik die garnalen ook nooit gewaardeerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.