Zoete aardappelsoep met paprika’s

De zoete aardappel (officieel bataat  genoemd) wordt hier in huis niet erg gewaardeerd door vriendlief, maar deze soep des te meer! Deze makkelijke zoete aardappelsoep met paprika’s is ideaal na een lange dag studie/stage/werk; alleen het schillen en snijden van de bataat is soms een uitdaging ;-). Qua smaak komt het dicht in de buurt van wortelsoep, maar deze soep is gezonder omdat er geen witte aardappel en kookroom in gaan. Bovendien is zoete aardappel rijk aan vezels, kalium en vitamine A en C. Lekker met wat vers stokbrood!


Zoete aardappelsoep met paprika’s

Ingrediënten
– 1 bataat (ongeveer 500 g)
– 2 rode paprika’s (of 1 rode en 1 gele)
– 1 winterpeen
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 2 el olijfolie
– 1,5 groentebouillonblokje
– 900 ml water
– 1 tl nootmuskaat
– Peper en zout
– (Verse blaadjes) basilicum of peterselie

Bereidingswijze
1. Schil en snij de ui, bataat (zoete aardappel), paprika’s, winterpeen en het teentje knoflook.
2. Verhit de olie in een pan en fruit daarin de ui en de knoflook. Voeg vervolgens de bataat, paprika’s en winterpeen toe. Doe het bouillonblokje en het water erbij en breng aan de kook.
3. Laat het 15 tot 20 minuten zachtjes doorkoken tot alle groentes gaar zijn.
4. Haal de pan van het vuur en laat hem even afkoelen. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg een snuf nootmuskaat toe en breng op smaak met zout en peper.
5. Serveer de soep met stokbrood en garneer met wat verse blaadjes basilicum of peterselie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *