Snelle chocolade kaneelbroodjes (met maar 3 ingrediënten!)

Ze kosten een minimale investering maar brengen veel geluk: een heerlijk geurend huis, een dolgelukkig gezelschap aan de ontbijttafel en de goddelijke combinatie van chocolade en kaneel voor je smaakpapillen. Je hebt maar drie ingrediënten en 25 minuten nodig en dan staan deze kleine geluksbrengers op tafel. En terwijl de chocolade kaneelbroodjes in de oven staan kun je mooi de sinaasappels uitpersen.

Chocolade kaneelbroodjes

Tegenwoordig probeer ik wat meer stil te staan bij alle kleine geluksmomenten in het leven. Bijvoorbeeld dat gelukzalige moment aan de ontbijttafel met deze fijne chocolade kaneelbroodjes. Maar ik kan ook echt genieten wanneer ik de groene, gele en roodgekleurde blaadjes aan de bomen zie en de geur van pasgevallen regen opsnuif. Of wanneer de katten dolenthousiast de nieuwe plek van de krabpaal aan het ontdekken zijn (zo’n kleine moeite maar zo’n groot plezier voor de pluizige heren!).

Vroeger had/nam ik daar de tijd niet voor en rende ik in alle drukte het leven voorbij, zonder eens stil te staan, te aanschouwen en vooral: te genieten. Zo blijkt maar weer dat tegenslagen ook een positieve wending kunnen geven aan je leven. Je krijgt de kans om dingen anders te doen en je leert de vanzelfsprekende dingen weer te waarderen…

…Zoals goddelijk eten bijvoorbeeld! Na dit filosofische moment wil ik graag nog een tip delen voor de chocolade kaneelbroodjes. Vriendlief (mijn verloofde!) vindt deze broodjes nog lekkerder in combinatie met banaan. Ik snijd dan een banaan in de lengte in dunne plakken en rol ze mee in de broodjes.

Oh, en nog een laatste tip: deze broodjes hebben hetzelfde gelukkig-makende effect bij de lunch ;-).

Heb jij nog andere lekkere suggesties voor croissantrolletjes die wij echt eens moeten proberen? Laat het weten in een reactie hieronder!

Recept voor snelle chocolade kaneelbroodjes (9 broodjes)

Ingrediënten
– een blikje croissantdeeg voor 6 croissants
– 3 tot 6 el Nutella, naar smaak
– 1 tl kaneel
– eventueel: melk of een losgeklopt ei, om de broodjes mee te bestrijken

Bereidingswijze (± 25 minuten)
1. Verwarm de oven voor volgens de aanwijzing op de verpakking.
2. Rol het deeg uit, maar in plaats van de driehoekjes los te snijden snij je alleen de drie rechthoeken los en druk je de schuine stippellijn juist dicht.
3. Smeer het croissantdeeg in met Nutella en bestrooi met kaneel.
4. Rol de drie rechthoeken in de lengte op en snij de rol in drieën.
5. Bestrijk de broodjes eventueel met melk of een losgeklopt ei en bak ze de oven op een met bakpapier bekleed rooster in 15 tot 20 minuten gaar. Ik bakte ze in een ingevette muffinpan, zodat ze goed hun ronde vorm zouden behouden.

Chocolade kaneelbroodjes

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.