Sandwich met geitenkaas, honing en tijm

Deze geitenkaas sandwich at ik ooit bij een lunch bij een tentje in Den Haag met wortel-limoensoep met koriander (ook een aanrader!). Het was zo lekker dat dit toen een tijd lang mijn vaste lunch was. ’s Zomers eet ik meestal geen brood, maar nu het weer wat kouder wordt buiten moest ik weer aan de sandwiches denken. Het recept is zo makkelijk dat het eigenlijk niet blog-waardig is, maar zo lekker dat het toch de moeite waard is ;-).

Hoewel deze wortelsoep met kokosmelk en limoen niet helemaal hetzelfde is als ‘die in dat ene tentje in Den Haag’, smaakt dat soepje ook heerlijk bij deze sandwich!

Recept sandwich met geitenkaas, honing en tijm

Ingrediënten (4 stuks)
– 4 sneetjes brood
– 100 g geitenkaas
– 2 tl honing
– Tijm (gedroogd of vers)

Geitenkaassandwich deluxe:
– Voeg spinazie, bacon en pijnboompitjes/walnoten toe

Bereidingswijze
Smeer de geitenkaas uit over 2 sneetjes brood. Verdeel de honing en tijm naar smaak over de geitenkaas. Wees niet te enthousiast met de tijm, het wordt gauw overheersend! Dek het af met de rest van het brood en rooster het in de oven of een contactgrill krokant. Snij (eventueel) de korstjes van het brood en snij elke sandwich in tweeën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *