Salade met geitenkaas, druiven en walnoten

Salade met geitenkaas, druiven en walnoten

In tegenstelling tot nagenoeg iedereen in mijn directe omgeving  en alle actieve mensen op social media (of tenminste, zo voelt het) heb ik niet echt aan goede voornemens gedaan, en dus ook niet aan het gezond-eten en keihard-sporten voornemen. Elke dag word ik door mijn besties voorzien van snaps van gezonde maaltijden, wortels en fancy sportoutfits. En vervolgens van bankfoto’s met spierpijn als onderschrift. Des te meer voel ik mij de opper-struisvogel met mijn reep chocolade op de bank of spaghetti carbonara op mijn bord, dus zo nu en dan laat ik me inspireren om ook een lichte lunch of maaltijd op tafel te toveren. Stiekem bewonder (en benijd) ik ze natuurlijk. Want wie wil er nou geen gezonde killer body?!

Voor alle gezonde bikkels en mede-struisvogels vandaag het ‘recept’ voor deze salade met geitenkaas, witte druiven en walnoten. Heel erg lekker en klaar voordat je de spierpijn voelt. En met maar 6 ingrediënten.

Recept salade met geitenkaas, druiven en walnoten

Ingrediënten (voor 1 persoon)
– 50 g geitenkaas
– handje (pitloze) witte druiven
– 200 g rucola sla-melange
– handje walnoten
– ½ tl honing
– ½ tl olijfolie

Bereidingswijze
1. Meng de honing met de olijfolie tot een dressing. Voeg eventueel een tl water toe om het te verdunnen.
2. Snij (of kruimel) de geitenkaas, snij eventueel de druiven door de helft en meng de ingrediënten tot een heerlijke salade. That’s it!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.