Rode bieten pannenkoekjes

Bieten pannenkoek

Met het recept voor deze supersimpele banaan ei bieten pannenkoekjes wil ik het bloggen langzaamaan weer gaan oppakken. Het bloggen is altijd blijven kriebelen, maar afgelopen jaar was het in mijn privéleven te druk om het te kunnen combineren.

Voorzichtig durf ik te zeggen dat met 2016 onze zeven vette jaren aangebroken lijken te zijn. Hoewel zeker niet alles voorspoedig ging (soms zelfs verre van!) zijn een aantal grote dromen uitgekomen en lacht het leven ons toe. Het ziet er naar uit dat ik in 2017 in het echie mag gaan proefdraaien als perfecte ‘huis’vrouw ;-).

In juni ben ik getrouwd met mijn grote liefde en hebben we de voor ons perfecte dag beleefd. Ik zie nu in hoe persoonlijk dat is – die perfecte dag – en het waren alle voorbereidingen meer dan waard. Wat een geluk om onze liefde met vrienden en familie te mogen vieren. Misschien post ik nog wat artikelen over de decoraties en bedankjes die ik zelf had gemaakt voor de bruiloft.

Na onze huwelijksreis in Italië diende het volgende avontuur zich aan. Er groeit namelijk een klein meisje in mijn buik! We zijn dolgelukkig met het vooruitzicht op de komst van dit kleine wondertje en ons toekomstige gezinnetje.

Het klinkt allemaal perfect  en goed getimed enzo, maar ik wil benadrukken dat schijn bedriegt (want fuck taboes!). Het was spannend. En de eerste helft van de zwangerschap was extra pittig door extreme misselijkheid en overgeven (Hyperemesis Gravidarum). Eten en drinken is een paar maanden heel lastig of zelfs onmogelijk geweest, dus dat ik nu zelfs weer kan nadenken over/genieten van/bloggen over eten is echt een persoonlijk hoogtepunt haha. We prijzen onszelf nog elke dag gelukkig met deze droom die uitkomt en het feit dat we eindelijk kunnen genieten.

2017 wordt een spannend jaar voor ons. Ik kan me nog geen voorstelling maken van hoe ons leven er straks uit ziet. Of alles goed zal blijven gaan en het leven als perfecte huisvrouw en moeder straks zal bevallen (hoewel ik niet zal stoppen met werken). Of ik zal kunnen blijven bloggen, of dat er dit jaar weer maar vier blogposts online zullen komen. De tijd zal het leren…

Terug naar de rode bieten pannenkoekjes. Vorig jaar heb ik al eens over de gewone banaan ei pannenkoekjes geblogd. Dit receptje is daar een variant op, maar dan met rode bietjes en kokos. Ik hou van simpele, dagelijkse recepten waar veel goede voedingsstoffen en weinig zooi in zit. Deze rode bieten pannenkoekjes passen perfect in dat plaatje.

Recept rode bieten pannenkoekjes

Ingrediënten (voor 1 persoon):
– 1 rijpe banaan
– 1 voorgekookte rode biet (ongeveer 60-75 g)
– 2 eieren
– 1 el kokosrasp (havermout kan ook, als je niet van kokos houdt)
– 1 tl bakpoeder
– kokosolie (of andere olie/boter), om in te bakken
– toppings voor erbij

Bereidingswijze:
1. Doe alle ingrediënten in een hakmolen/keukenmachine en meng door elkaar. Je kunt ook alles in een kom doen en met de hand prakken en mengen.
2. Bak de pannenkoekjes in een anti-aanbakpan. Maak ze niet te groot (ik maakte er zes kleine pannenkoekjes van), want de pannenkoekjes zijn minder flexibel dan gewone pannenkoeken en kunnen snel breken.
3. Eet de rode bieten pannenkoekjes met fruit (kersen of peer zijn erg lekker erbij!), noten, honing, (kokos)room, kaneel, etc.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Rode bieten pannenkoekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.