Risotto met groene asperges en zalm

Na lang wachten is het aspergeseizoen eindelijk weer aangebroken! Vorig jaar had ik nog nooit een asperge geproefd maar eenmaal geprobeerd stond het bijna wekelijks op het menu. Inmiddels behoren asperges tot een van mijn lievelingsgroentes, zowel de groene als de witte variant. Ook gegrilde zalm staat hier wekelijks op tafel, vanwege de zachte smaak en de gezonde eigenschappen. Tijd om de gegrilde zalm met de knapperige, groene asperges te combineren in een smeuïge risotto! Met Parmezaanse kaas natuurlijk…

risotto groene asperges zalm

Naast deze lekkere risotto met groene asperges en zalm staan er staan nog zo’n tig recepten met asperges klaar die ik vorig jaar allemaal gemaakt heb, maar die allemaal nog gefotografeerd moeten worden. Bereid je dus voor op een goddelijk aspergeseizoen hier op het blog!

Recept risotto met groene asperges en zalm

Ingrediënten (voor 2 personen)
– 200 g risotto rijst (bijvoorbeeld arborio rijst)
– 400 g groene asperges
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 15 g roomboter
– 75 ml droge witte wijn
– 500 ml water
– 1 (groente)bouillonblokje
– 2 zalmmoten
– 50 g Parmezaanse kaas
– zout en peper

Bereidingswijze
1. Kook een halve liter water en los het bouillonblokje er in op.
2. Pel en snipper een ui en het teentje knoflook en doe het met de boter in een pan met dikke bodem (bijvoorbeeld een braadpan). Smoor het kort op matig vuur.
3. Voeg de risotto-rijst toe en roer het door elkaar met een houten lepel. Als de rijst glazig is geworden kun je de wijn toevoegen.
4. Als de wijn grotendeels verdampt is kun je een scheut bouillon toevoegen tot de rijst net onder staat. Als de bouillon is opgenomen voeg je een nieuwe scheut toe, net zolang tot alle bouillon op is (dit duurt ongeveer 20 minuten). Blijf ondertussen constant roeren met de houten lepel. Hierdoor komt het zetmeel uit de rijst vrij, waardoor de risotto lekker smeuïg wordt.
6. Terwijl je door de risotto blijft roeren snij je ondertussen de harde, dradige onderkant van de asperges. Snij de asperges vervolgens in stukken van ongeveer 4 à 5 cm en bewaar de toppen apart. Kook de asperges in een pan met ruim water in ongeveer 6 tot 8 minuten tot ze gaar zijn. Voeg de toppen 1 minuut later toe aan het kokende water.
7. Gril ondertussen de zalmmoten. Laat hiervoor een grillpan goed warm worden op hoog vuur, zet het vuur lager en bak de zalmmoten op de huid. Draai de zalm na 4 minuten om en bak dan ook kort de bovenkant en de zijkanten. Breng op smaak met zout en peper.
8. Breng de risotto op smaak met zout en peper en schep de asperges erdoor. Rasp de Parmezaanse kaas erover en serveer met de verse gegrilde zalm.

Benieuwd naar wat ik dagelijks nog meer eet?
Volg Perfect Housewife – to be @
Instagram | Facebook | Twitter | Bloglovin

Print Friendly

2 thoughts on “Risotto met groene asperges en zalm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *