Quinoasalade met pompoen en geitenkaas

Salade van quinoa met pompoen en geitenkaas

En toen was het alweer november… De tijd gaat zo snel, vinden jullie ook niet? Ik geniet volop van de herfst. Vooral die kleuren, ik vind ze zo prachtig! Helemaal met de gouden gloed van het herfstzonnetje. Helaas is die nu even ver te zoeken.

Gelukkig zijn er genoeg prachtige groentes om toch een mooi herfstspektakel te creëren, maar dan op je bord. Mijn lievelingsgroente pompoen is daarvoor bij uitstek geschikt. Bijvoorbeeld in deze quinoasalade met pompoen en geitenkaas.

Misschien wel een beetje een pompoen overkill. Dit keer is het echter geen bak-recept, maar een gezonde salade als lunch of een snel diner. Ik probeer veel te variëren in mijn eetpatroon en constant nieuwe ideeën en combinaties te bedenken. Zo krijg ik verschillende voedingsstoffen binnen en gaat het nooit vervelen. En ideaal om restjes groenten op te maken natuurlijk!

Vandaag dus een quinoasalade met pompoen, geitenkaas en dadels. Het duurde lang voordat ik een echt lekker recept met quinoa had gevonden, dus lange tijd liet ik de voorraadpot ongeopend in de kast staan. Totdat het pompoenseizoen weer aanbrak en ik deze combinatie probeerde. Wat mij betreft een schot in de roos: ontzettend makkelijk maar toch ook smaakvol.

Toch geloof ik dat er nog veel meer lekkere quinoarecepten zijn die ik eens moet proberen. Tips zijn welkom!

Salade van quinoa met pompoen en geitenkaas

Recept quinoasalade met pompoen en geitenkaas

Ingredienten
– 30 g quinoa
– 150 g geroosterde biologische pompoen
– 30 g geitenkaas
– 2 Medjool dadels
– handje noten (ik ging voor een mix van amandelen, hazelnoten en walnoten)
– versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze
1. Wanneer je de pompoen al geroosterd hebt kun je deze stap overslaan. Snij anders de pompoen door midden en lepel de zaadlijsten en pitjes eruit. Zorg dat alle vlezige draden er helemaal uit zijn. Leg de pompoen met de snijkant op een met bakpapier bekleed rooster (bakplaat kan ook) en laat het ongeveer 20 tot 30 minuten garen in een voorverwarmde oven op 200 °C. Als je er gemakkelijk een satéprikker in kunt prikken is hij gaar. Klik hier voor bewaartips voor pompoen(puree).
2. Spoel de quinoa goed af en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
3. Snij de geroosterde pompoen en Medjool dadels in kleine blokjes, en hak de noten fijn.
4. Giet het water af van de quinoa en doe dat op een bord. Voeg de pompoen, dadels en fijngehakte noten toe en verkruimel de geitenkaas erover. Breng de quinoasalade op smaak met zwarte peper.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.