Pumpkin spice latte (& how-to: pompoenpuree)

Hoi, ik ben Chris en ik hou niet van koffie.

Zo, deze confession is eruit. Ik benijd iedereen die ’s ochtends opstaat met een vast koffie-ritueel en daarna de dag fris en fruitig begint. Het lijkt me heerlijk om zo’n ritueel te hebben en te kunnen genieten van een dampende kop koffie en de opkomende zon. Oh, en wat zou ik ook graag gezellige, spontane koffie-dates hebben à la Sex and the City. Een theekransje klinkt toch minder cool.

Homemade pumpkin spice latte (PH2b)

Gelukkig houden mijn vriendinnen wel van koffie, en zo proefde ik ooit eens een pumpkin spice latte bij Starbucks in Amsterdam (na een awesome concert!). Ik weet niet of het de ambiance van de avond was of gewoon de zoete kruidige smaak van deze koffie verkeerd, maar mijn smaakpapillen waren overtuigd. Eindelijk een koffie die ik wel lekker vind!

Toevallig vond ik laatst het recept op the Kitchn, en een dag later stuurde vriendinnetje N. ook nog eens een Starbucks recepten boek. Super relaxt, want deze koffie is bij Starbucks maar korte tijd verkrijgbaar en nu kunnen we het thuis (in ieder geval 6 maanden in het jaar) ook gewoon maken. Je kunt pompoenpuree namelijk heel makkelijk maken (zie de how-to hieronder!) en bewaren in de vriezer.

How-to: pompoenpuree

Snij de pompoen door midden en lepel de zaadlijsten en pitjes eruit. Zorg dat alle vlezige draden er helemaal uit zijn. Leg de pompoen met de snijkant op een met bakpapier beklede bakplaat en laat het ongeveer 20 tot 30 minuten garen in een voorverwarmde oven op 200 °C. Daarna kun je de pompoen heel makkelijk schillen – als je een biologische pompoen koopt hoeft dat niet – en in een keukenmachine of met een staafmixer pureren (of gewoon met een vork fijn prakken).

Vries het eventueel in in ijsblokjesvormpjes en verpak de pompoenpuree daarna luchtdicht. Het blijft wel drie maanden goed in de vriezer. Wil je veel pompoenpuree ontdooien, doe dat dan een dag van tevoren in de koelkast. Een of twee eetlepels pompoenpuree – bijvoorbeeld voor deze pumpkin spice latte – kun je ook gewoon ter plekke kort verwarmen en verwerken.

Koffie verkeerd met pompoen (PH2b)

Recept pumpkin spice latte

Ingrediënten (voor 2 bekers)
– 400 ml volle melk
– 2 el pompoenpuree
– ½ tl koek- en speculaaskruiden
– snuf versgemalen zwarte peper
– 2 el suiker
– 2 el vanille extract
– 120 ml espresso (of gewone koffie)
– 60 ml opgeklopte slagroom

Bereidingswijze (± 10 minuten)
1. Verwarm de pompoenpuree met de kruiden in een pannetje op laag vuur voor 2 minuten, tot de puree warm en gaar is.
2. Voeg de suiker toe en roer tot het een dik mengsel is.
3. Meng de melk en het vanille extract erdoor en verwarm het op een laag vuur. Let goed op dat het niet overkookt.
4. Giet het in de blender en mix tot een glad mengsel.
5. Maak de koffie en verdeel het over 2 bekers. Voeg de pompoenmelk toe en maak het af met opgeklopt slagroom en een snuf koek- en speculaaskruiden, kaneel of nootmuskaat.

 

Volg Perfect Housewife – to be @
Instagram | Facebook | Twitter | Bloglovin

8 thoughts on “Pumpkin spice latte (& how-to: pompoenpuree)

    1. Dankjewel! Deze variant smaakt niet heel erg naar koffie en is dus best goed te doen voor niet-koffie drinkers zoals wij. Ook best zoet, en vooral heel lekker!

  1. Ik hou wel van koffie, maar alles waar pompoen ik zit wil ik wel proberen! We hebben m gemaakt en hij is echt super lekker!! Ook namens Dim, hoewel hij vindt dat een scheut whisky het helemaal af zou maken 😉
    Groetjes Kelly

    1. Super leuk je berichtje! Ik ben ook erg fan van pompoen, en zelfs van deze koffie! Maar goed nieuws wat betreft de pompoen: er komen nog een aantal lekkere recepten aan. Haha, en volgens mij vindt Dim alles extra lekker met een scheut whisky :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *