Kruidige pompoen smoothie

Mijn collega merkte laatst heel terecht op (naar aanleiding van mijn Instagram account): “Volgens mij hou jij van pompoen”. Ehh, is het zo duidelijk? Ik ben me ervan bewust dat het hoofdingrediënt in mijn laatste recepten niet erg varieert, en ik hoop dan ook dat jullie net zoveel van pompoen houden als ik. Het zijn wel allemaal verschillende soorten pompoen baksels en drankjes, dat maakt het acceptabel toch?

Pompoen smoothie (Perfect Housewife - to be)-

Deze smoothie was echt heerlijk, en het bevat eigenlijk alle ingrediënten die wat mij betreft niet mogen ontbreken bij een ultiem herfst ontbijtje: pompoen (duh), havermout en veel lekkere specerijen zoals kaneel. En het is nog super gezond ook!

Deze smoothie is dan ook extra lekker als je zo de kou gaat trotseren, of voordat je een stevige boswandeling gaat maken (heerlijk!). Maar het smaakt ook fantastisch als je een pyamadag hebt met een goed boek onder een dekentje op de bank. Gewoon, lekker herfstig!

Dit is overigens voorlopig wel het laatste pompoen recept. Er komen wel een aantal andere hele lekkere (hartige) recepten aan. Daarnaast staan er ook eindelijk weer een aantal DIY’s op de planning. Met de naderende wintermaanden zit ik bomvol inspiratie!

Recept kruidige pompoen smoothie

Ik maakte de smoothie met amandelmelk, maar stiekem lijkt kokosmelk me nog veel lekkerder bij deze smoothie. En ik voegde een extra eetlepel honing toe omdat mijn banaan nog niet zo rijp was, maar die kun je (uiteraard) eventueel weglaten. Enjoy!

Ingrediënten (voor 1 glas)
– 125 ml ongezoete amandelmelk (of kokosmelk!)
– 100 g homemade pompoenpuree
– 1 banaan
– 4 el (glutenvrije) havermout
– 3 el Griekse yoghurt (of vegan soja-yoghurt)
– 1 el honing
– 1 tl kaneel
– ¼ tl nootmuskaat
– ¼ tl gemberpoeder
– snuf kruidnagelpoeder

Bereidingswijze
Doe alles in de blender en pureer het tot een gladde smoothie. Let wel op met het kruidnagelpoeder want dat is al gauw overheersend. Hou eventueel één eetlepel havermout achter en voeg die pas na het pureren toe.

 

Volg Perfect Housewife – to be @
Instagram | Facebook | Twitter | Bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Kruidige pompoen smoothie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.