Kokos scones met limoen

Op het blog van Maura (Yellow Lemon Tree, ook een hele mooie blog!) kwam ik deze kokos limoenscones tegen. Dat inspireerde me voor deze lekkere scones, want sinds ik laatst de kokospudding met frambozen maakte ben ik overtuigd van de smaak van kokos. Kokos smaakt heerlijk in combinatie met de frisse smaak van citrusvruchten, dus ik moest ze gelijk proberen!

Ik gebruikte mijn standaard recept voor scones – aangezien die nooit teleurstelt – en voegde kokosrasp en limoensap en -rasp toe. De scones zijn heerlijk met clotted cream en zelfgemaakte lemon curd. De citroen in lemon curd versterkt de smaak van de limoen. En met een kopje thee natuurlijk ;-).

Check ook eens deze fijne recepten voor scones:
Scones met clotted cream
Scones met kaneel, cranberry’s en sinaasappel
Zoete pompoenscones met pecannoten
Hartige pompoenscones met Parmezaanse kaas

Recept kokos scones met limoen

Ingrediënten (8 tot 10 stuks)
– 225 g zelfrijzend bakmeel (of patentbloem)
– 1 tl bakpoeder (2 als je patentbloem gebruikt)
– 30 g suiker
– Snufje zout
– 50 g koude boter, in blokjes
– 1 ei
– 150 ml kokosmelk
– 50 g kokosrasp
– 1 limoen
– wat extra melk of ei om te bestrijken

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225° – 230°C (afhankelijk van de oven).
2. Mix alle (gezeefde) droge ingrediënten met je vingertoppen met de boter tot het op broodkruim lijkt.
3. Voeg beetje bij beetje de kokosmelk en limoensap toe en roer alles door elkaar met een vork (of met een handmixer met deeghaken). Voeg vervolgens ook het ei, de kokosrasp en de limoenrasp toe.
4. Maak 8 tot 10 bolletjes van het deeg (eventueel op een met bloem bestuift werkblad) en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bestrijk ze met wat melk of ei en plaats de bakplaat in het midden van de oven.
5. Bak de scones in ongeveer 15 – 20 minuten gaar. Dit is afhankelijk van je oven, bij mij kunnen ze er na 15 minuten uit. Prik met een satéprikker in de scone om te controleren of ze gaar zijn.

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Kokos scones met limoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *