How to: basisrecept amandelpasta

Amandelpasta maken blijkt heel makkelijk! Amandelpasta is in de winkel best prijzig, dus toen ik deze beschrijving voor homemade amandelboter tegenkwam (op het blog Je suis Alimentageuse) via Pinterest moest ik het gelijk proberen. Zou het werkelijk zo simpel zijn? Er stond helemaal geen suiker of olie in de ingrediëntenlijst…

Amandelpasta

Zo simpel was het inderdaad! Het kost alleen 15 minuten geduld. Daarna heb je wel je eigen suikervrije, glutenvrije amandelpasta zonder smaak-, geur- en kleurstoffen en conserveermiddelen. Lees gauw verder voor het recept voor amandelpasta.

Je kunt natuurlijk naar smaak variëren (zie de variatips hieronder). Ik begin al te watertanden als ik aan pistachepasta denk met een snufje zeezout. Heerlijk! Je kunt notenpasta’s gewoon op brood smeren, net als pindakaas. Maar je kunt het ook gebruiken in koekjes, (cup)cakes en taart. Ook leuk als culinair cadeautje!

Recept amandelpasta

Ingrediënten (voor 1 klein potje)
– 200 g amandelen

Bereidingswijze (± 15 min.)

Doe de amandelen in een foodprocessor (of in een blender, staafmixer of keukenmachine). Maal het net zo lang fijn tot het amandelpasta is geworden. Roer tussendoor af en toe door het mengsel zodat er niets aan de bodem blijft plakken.

Amandelpasta

Variatietips
Dit recept is heel neutraal, maar daarom ideaal om het naar smaak aan te passen. Voeg een dadel of honing toe om het wat zoeter te maken. Voor de zoute variant voeg je een snufje zeezout toe. Verder kun je bijvoorbeeld ook kokosrasp of kaneel toevoegen, of wat rasp van een sinaasappel. Je kunt natuurlijk alle soorten noten gebruiken die je lekker vindt, of ze combineren!

Volg Perfect Housewife – to be @
Instagram | Facebook | Twitter | Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *