Hartvormige American pancakes

 

Valentijn - American pancakes (PH2b)
Mijn vriend is dol op pannenkoeken (met spek en stroop); het is absoluut zijn lievelingseten. Eigenlijk is dat nog een understatement: vroeger at hij het soms zelfs drie keer per week. Dus hoe zou ik hem beter kunnen verrassen bij het ontbijt dan met een stapel goddelijke American pancakes, met spek én stroop!

 ???????????????????????????????

Het recept is oorspronkelijk uit Nigella Lawsons “How to be a domestic godess”. Dat boek staat (helaas) nog op mijn verlanglijstje, maar ik kwam het recept op meerdere blogs tegen dus ik had alvast een voorproefje. Ik heb het zelf met volkorenbloem gemaakt, waardoor ze nóg machtiger werden (maar toch ook net iets gezonder). Je kunt ze ook met karnemelk maken, dan ze juist iets luchtiger.

Valentijnstip - Hartvormige American pancakes (PH2b)
Om ze extra ‘sweet’ te maken (en omdat ik anders fantasie-vormige pannenkoekjes kreeg in plaats van ronde) heb ik ze gebakken in een grote, hartvormige (metalen) cutter. Hierdoor duurde het bakken wel iets langer, want de pancake moet eerst aan één kant gaar zijn voordat je de vorm voor de volgende kan gebruiken.

Ingrediënten
– 225 g (volkoren) bloem
– 300 ml karnemelk
– 30 g boter, gesmolten en afgekoeld
– 2 eieren
– 1 el bakpoeder (16 g)
– 1 tl suiker
– Een snufje zout
– Boter om in te bakken

Bereidingswijze
1. Doe alle ingrediënten in een kom en mix door elkaar – makkelijker kan niet ;-).
2. Als je hartvormige pancakes maakt, vet je eerst even de metalen cutter in met boter en leg je hem daarna in de pan. Doe wat boter in de pan en schep/giet het beslag er in met een soeplepel of fles. Als er belletjes ontstaan kunnen ze omgedraaid worden en hebben ze nog maar één minuutje nodig.

Officieel hoor je ze natuurlijk met maple-syrup te eten, of met aardbeien/bosvruchten! Helaas hadden wij dat niet in huis, dus vriendlief heeft ze met stroop gegeten en ik met roomboter en poedersuiker.

 

Hartvormige American pancakes (PH2b) - Valentijn

Tips
De pannenkoekjes zijn heel lekker maar ook heel machtig. Je kunt de pancakes luchtdicht invriezen, zodat je ze op een ander moment alleen nog hoeft op te warmen in de oven of broodrooster! Dat is natuurlijk ook ideaal voor een ontbijt met de hele familie, als je ’s ochtends niet uren in de keuken wilt staan.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Hartvormige American pancakes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.