Wraps met hüttenkäse, avocado en radijs

Boekweitwraps met hüttenkäse
Achter de schermen ben ik nog wel in de keuken te vinden, maar ik kan niet ontkennen dat mijn KitchenAid en taartvormen de laatste tijd een beetje staan te verstoffen. Onze grote dag is over iets meer dan een maand, dus de meeste vrije momenten gaan op aan de voorbereidingen voor de bruiloft in plaats van aan bakken en bloggen. De uitnodigingen zijn eindelijk de deur uit (ik kon maar geen keuze maken) en bijna alles is inmiddels geregeld. Met zo weinig dagen in het verschiet wordt het ook tijd om weer wat bewuster te gaan eten, en dat is precies waar deze (glutenvrije) boekweitwraps met hüttenkäse, radijs en avocado in beeld komen.

Wraps met hüttenkäse

Hüttenkäse (ook wel bekend als cottage cheese) ruikt en smaakt licht zurig, maar is eigenlijk vrij neutraal. Het is bovendien laag in calorieën en is dus perfect geschikt als basisvulling voor in een wrap of als broodbeleg. Hüttenkäse combineert lekker met knapperige groenten en andere ingrediënten. Ik vulde de wraps onder andere met avocado en radijs, maar sla, tomaat, komkommer, bleekselderij en noten zijn bijvoorbeeld ook een erg lekkere toevoeging. Boekweitpannenkoeken zijn ideaal om als glutenvrije wraps te gebruiken, maar je kunt natuurlijk elke mogelijke wrap gebruiken (ook gewoon die uit de supermarkt).

Naast ‘letten op mijn eten’ zal ik me de komende periode nog lekker bezig houden met alle voorbereidingen. Het is bizar hoe snel de tijd voorbij is gegaan! We kwamen wat laat op gang met het plannen en organiseren van de bruiloft, maar de belangrijkste dingen kregen gelukkig vrij snel vorm en we hebben een steeds beter beeld van onze dag. Nog een paar kleine dingetjes (zoals de bedankjes en decoraties) en dan kan het aftellen echt gaan beginnen… I’ll keep you posted!

Recept boekweitwraps met hüttenkäse, avocado en radijs

Ingrediënten (voor 2 personen)
– 4 boekweitpannenkoeken
– 200 g cottage cheese
– 4 radijsjes
– 1/2 avocado
– 4 zongedroogde tomaatjes
– tuinkers of kiemen (bijv. broccolikiemen)
– zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze
1. Bak vier boekweitpannenkoeken en laat ze afkoelen.
2. Snij de zongedroogde tomaatjes en avocado in blokjes en de radijsjes in plakjes.
3. Meng de cottage cheese met de stukjes zongedroogde tomaat en breng op smaak met zout en peper.
4. Besmeer de wraps met de cottage cheese en verdeel de blokjes avocado, radijsjes en tuinkers erover. Rol de wraps op en zet ze eventueel vast met een prikker. That’s it!

De boekweitpannenkoeken kun je prima een avond van tevoren klaarmaken en luchtdicht bewaren. Snij de groentes en vul de wraps de volgende ochtend, zodat de wraps met hüttenkäse lekker vers en knapperig blijven.

Wrap met hüttenkäse

One thought on “Wraps met hüttenkäse, avocado en radijs

  1. Lijkt me een heerlijke wrap! Ga ik zeker een keertje als ontbijt maken, ben gek op cottage cheese ? Heel veel succes en plezier met de voorbereidingen van je bruiloft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *