Foodblogswap: Pasteitjes met kip en glasnoedels

Het is weer foodblogswap tijd! Deze maand bakte ik pasteitjes met kip en glasnoedels van het blog Katrins favoriete recepten. Het eerste wat mij opviel aan Katrins blog was de indeling van recepten, namelijk per werelddeel. Reuze interessant en super origineel! Al gauw bleek dat de keuze eindeloos was, en nog best lastig aangezien ik bij negentig procent van de recepten een ingrediënt zag waar ik nog nooit van had gehoord. Wat een amateur ben ik toch haha.

Pasteitjes met kip en glasnoedels

Aangezien ik een held op sokken ben en mijn vriend een typisch gevalletje “wat een boer niet kent dat eet hij niet” is (zoete aardappel had hij van tevoren al afgezworen en vindt hij nog steeds ‘gek’) ben ik voor de pasteitjes met kipgehakt gegaan. Origineler dan de mango-kokoscake waar ik eerst voor wilde gaan, hoewel die me ook erg lekker leek, en toch veilig genoeg voor deze twee cultuur barbaren.

Vroeger maakte mijn tante altijd pasteitjes met gehakt, taugé en doperwten op verjaardagen, en zelfs als klein meisje kon ik ze allemaal wel opeten. Nu koop ik áltijd een pasteitje bij de Toko als ik in de stad ben. Eigenlijk was de keuze dus helemaal niet zo moeilijk, want het is echt awesome om ze nu zelf eens te maken. Ik paste het recept van Katrin iets aan op basis van mijn fijne ervaringen, en ik kon geen kipgehakt vinden bij de supermarkt. Desalniettemin waren ze heerlijk!

Recept pasteitjes met kip en glasnoedels

Ingrediënten (± 10 stuks)

Voor het deeg
– 500 g bloem
– 200 ml koud water
– 125 g boter, op kamertemperatuur
– 1 tl zout

Voor de vulling
– ± 200 g kipfilet (of kipgehakt)
– 100 g glasnoedels, ongekookt
– 80 g wortel
– 80 g doperwtjes
– 2 lente-uien
– ½ ui
– ½ kippenbouillonblokje
– 1 tl kerrie
– 1 tl kurkuma
– 1 cm verse gember
– 3 el (kokos)olie
– zout en peper

En verder:
– Melk/ei om de pasteitjes mee te bestrijken

Bereidingswijze
1. Meng de bloem en het zout door elkaar en kneed het met de boter en wat water tot deeg. Voeg eerst de helft van het water toe en vervolgens de rest en kneed totdat je een stevige deegbal hebt. Wikkel  de bal in vershoudfolie en leg het minstens een uur in de koelkast.
2. Kook de kip in water met het halve bouillonblokje in ongeveer 10 minuten gaar. Laat het vervolgens afkoelen op een bord of schaal.
3. Snij ondertussen de ui, gember en wortel fijn.
4. Laat de glasnoedels 5 minuten in kokend water gaar worden en laat ze afkoelen.
5. Trek de afgekoelde kip uit elkaar tot je kleine stukjes hebt.
6. Verhit de olie in een hapjespan of wok en fruit hierin de ui en gember. Voeg de kruiden en de kip toe en roer goed door. Doe de wortel en doperwten erbij en bak als laatste de noedels en lente-uitjes nog even kort mee. Breng op smaak met zout en peper.

7. Verwarm de oven voor op 225 °C (200 °C bij een heteluchtoven).
8. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Steek rondjes uit van ø 15 cm en leg op de helft van elk rondje ongeveer 2 el vulling.
9. Bestrijk de randen met wat water, vouw de pasteitjes dicht en druk de randen goed samen met een vork. Leg de pasteitjes op een met bakpapier bedekte bakplaat en bestrijk de bovenkant met melk of een los geklopt ei.
10. Bak de pasteitjes 15 tot 20 minuten goudbruin.

 

Volg Perfect Housewife – to be @
Instagram | Facebook | Twitter | Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *