Food bucket list 2016

Allereerst wil ik jou natuurlijk het allerbeste wensen voor 2016, met veel gezondheid, geluk en heel veel lekkere baksels en gerechten! Opdat al je (culinaire) dromen uit mogen komen! Met de start van het nieuwe jaar worden vaak veel goede voornemens opgesteld en oude doelen geëvalueerd. Dat is precies wat ik vandaag wil doen. Eens kijken welke doelen van mijn food bucket list 2015 ik (niet) heb weten te halen en welke nieuwe doelen erbij komen.

Macarons


Stiekem kan ik al verklappen dat er helaas weinig van mijn food bucket list terecht is gekomen, want afgelopen jaar verliep iets anders dan gepland. Geeft niks, want de doelen die niet behaald zijn blijven gewoon staan voor 2016. Hopelijk met meer succes!

Dit jaar ben ik in ieder geval van plan om meer vis te eten (wel duurzaam) en vooral ook lekker veel vegetarisch te blijven eten. Rood vlees wil ik zoveel mogelijk laten staan. Niet perse vanwege de uitspraken van de WHO, maar omdat mijn lichaam moeite heeft om het te verwerken. En hoewel heel Nederland in januari lekker gaat detoxen, is dat aan mij toch echt niet besteed. Ik ben meer iemand die standaard voor een gezonde basis gaat.

Lees je mee met de doelen van afgelopen jaar en de nieuwe doelen voor komend jaar?

Round up food bucket list 2015

1. Macarons

Hoewel macarons bovenaan mijn lijstje stonden en ik er dit jaar heel veel heb gegeten, is het er nog niet van gekomen om ze zelf te maken. Hopelijk in 2016!

2. Stroopwafels

Vorig jaar kocht ik voor weinig geld een stroopwafelijzer en sindsdien had ik me ontzettend verheugd op zelfgemaakte stroopwafels. Inmiddels hebben we ze dan ook al een paar keer gemaakt! Ik heb een goed recept gevonden en dat is al grondig getest. Het recept heb ik alleen nog niet gepubliceerd, want de stroopwafels waren zo lekker dat ze steeds al op waren voordat ik een foto had gemaakt. Het recept houden jullie nog tegoed!

3. Zuurdesembrood bakken

Hoewel ik inmiddels wel standaard volkoren zuurdesembrood haal bij de biologische winkel, is het nog niet gelukt om zelf zuurdesembrood te bakken. Dit doel blijft staan voor 2016.

4. Goddelijk lamsvlees bereiden

Hier kan ik kort over zijn: nog steeds goddelijk maar deze blijft staan voor dit jaar.

5. Een hele vis fileren, marineren en bereiden

Ook deze interessante uitdaging blijft staan voor 2016. Ik verwacht wel dat ik hier dit jaar meer succes mee zal hebben, want ik ben van plan om dit jaar veel meer vis (dan vlees) te gaan eten.

6. Zelf (kippen)bouillon maken

Ehm, tja. Ik heb nog steeds nog nooit een hele kip klaargemaakt of botten gehaald bij de slager. Maar dit staat wel echt hoog op mijn food bucket list!

7. Croissantjes maken, from scratch

Nog niet gedaan, maar met het recept voor bladerdeeg uit de Franse bakbijbel Tarte Tatin heb ik er vertrouwen in dat dat wel goed zal komen!

8. Mayonaise maken

Dankzij mijn oude nieuwe collega’s (klinkt verwarrend) is er gelukkig nog een tweede doel wat ik van mijn food bucket list kan afstrepen. Toen ik in juli afscheid nam bij mijn werk (waar ik vanaf morgen overigens weer tijdelijk zal gaan werken!) hadden ze geregeld dat ik dit doel van mijn food bucket list af heb kunnen strepen. Mijn collega had alle benodigdheden verzameld en tijdens het afscheidsetentje stond ik met een garde de zelfgemaakte mayonaise te kloppen. Het was vooral erg leuk om te horen dat veel collega’s wel een herinnering van  vroeger hadden aan zelfgemaakte mayonaise. Missie geslaagd!

Nieuwe doelen food bucket list 2016

Naast alle doelen van de food bucket list 2015 die blijven staan, wil ik nog twee doelen toevoegen aan het lijstje.

7. Verschillende homemade spreads bedenken

De vegan spread van geroosterde paprika met rozemarijn doet het supergoed op het blog en is ook echt heel erg lekker. Het lijkt me leuk om daar meer varianten van te bedenken.

8. Zelf pasta maken

Zelf pasta maken is iets wat ook hoog op mijn wensenlijstje staat. Ik ben benieuwd of het echt zoveel werk is als iedereen zegt, en of het echt beter smaakt dan gedroogde pasta. Inmiddels staat er al een pasta-date ingepland met mijn schoonzusje, dus met dit doel moet het wel goedkomen!

Ik ben benieuwd: Wat wil jij komend jaar echt nog doen of ontdekken op culinair gebied?

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.