Food bucket list 2015

Sinds de start van Perfect Housewife – to be hou ik al een enorme to-cook/to-bake lijst bij met dingen waarover ik nog zou willen bloggen. Er zijn namelijk nog best veel gerechten die ik nog nooit heb gemaakt, ondanks dat sommige dingen helemaal niet zo moeilijk zijn. Nu ik weer een frisse dosis energie en inspiratie op heb kunnen doen op vakantie heb ik mijn food bucket list eindelijk eens op papier gezet. Dit zijn niet al mijn doelen, maar wel degene die op dit moment bovenaan staan. Lees je mee met mijn food bucket list voor 2015?

Macarons

1. Macarons

Bovenaan de lijst staat het zelf maken van macarons. Die op de foto kocht ik bij een schattig zaakje in Frankrijk, maar zelf heb ik me er nog nooit aan durven wagen. Dat komt mede doordat ik er weinig vertrouwen in heb dat ik de macarons drie uur zal kunnen beschermen tegen mijn oh-zo-nieuwsgierige en hongerige katten, terwijl ze staan te drogen (yep, vooral onze zwarte kater Snow is net zo dol op zoetigheden als wij; Happy is meer van de groente).

2. Stroopwafels

Zelf stroopwafels maken staat ook al heeeel lang op mijn food bucket list. Dat lijkt me zó goddelijk! Dit doel is overigens niet meer zover buiten mijn bereik. Ik was al een hele tijd op zoek maar een stroopwafelijzer, maar op internet vond ik alleen professionele apparaten of een kniepertjesijzer (daar heb ik echt geen verstand van). Ik kon mijn geluk niet op toen ik laatst voor een tientje een wafelijzer scoorde. Die stroopwafels gaan er dus sowieso snel komen!

3. Zuurdesembrood bakken

Dit is misschien niet een heel aantrekkelijk of spectaculair doel, maar toch staat het vrij hoog op mijn lijstje. Mijn gezondheid is namelijk niet opperbest en ik blijf toch twijfelen of volkorenbrood een goed idee is voor mij. Ik lees regelmatig dat zuurdesembrood wel heel gezond is, dus eigenlijk wil ik dat eens proberen. Op Instagram komen regelmatig foto’s voorbij van zuurdesemstarters en hoewel dat onbekend terrein is (ik heb überhaupt nog nooit echt zelf echt brood gebakken), werkt dat toch heel inspirerend.

4. Goddelijk lamsvlees bereiden

Er was een tijd dat wij regelmatig bij de Griek te vinden waren en daar at ik het liefst gegrilde lamsfilet. Zo ontzettend lekker! Het ontbreekt mij sowieso behoorlijk aan ervaring als het op het bereiden van vlees (en helemaal vis) aankomt, maar ooh wat zou ik trots zijn als ik thuis ook zo’n goddelijk stukje lam zou kunnen klaarmaken.

5. Een hele vis fileren, marineren en bereiden

Nog nooit gedaan en geen idee waar ik zou moeten beginnen. Een interessante uitdaging dus!

6. Zelf (kippen)bouillon maken

Dit lijkt me niet een heel ingewikkeld doel, maar toch heb ik het nog nooit gedaan. Geen idee waarom! Er staan genoeg kookboeken in de kast met recepten voor zelfgemaakte bouillon, dus eigenlijk is het tijd voor een bezoekje aan de slager voor wat biologische (kippen)botten.

7. Croissantjes maken, from scratch

Ik ben dol op verse croissantjes, vooral degene die je in het ochtendzonnetje bij een knus tentje in Parijs eet. Het lijkt me overigens nog bevredigender om een verse, zelfgemaakte croissant op mijn eigen balkon te eten, ongeacht wat voor weer het is.

8. Mayonaise maken

Voor deze schaam ik me een beetje. Wie heeft er nou nog nooit zelf mayonaise gemaakt? Wie heeft er nou een foodblog, en nog nooit zelf mayonaise gemaakt?! Ik dus. Daar moet snel verandering in komen.

 

Om het een beetje haalbaar te houden is mijn food bucket list voor 2015 niet zo lang. Tenslotte is het ook al mei. Bovendien zie ik mezelf stiekem ook nog niet zo snel botten kopen bij de slager (hoe doe je dat überhaupt, “hoi, ik wil graag een kilo botten”?!), dus het zijn voor mij best uitdagingen. Aan het einde van het jaar maak ik de balans op om te kijken of het is gelukt alle doelen te behalen.

Ik ben benieuwd, wat staat er op jouw food bucket list?

Volg Perfect Housewife – to be @
Instagram | Facebook | Twitter | Bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Food bucket list 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.