Foodblogswap: Summer spring rolls met garnalen

Deze rijstvel loempia’s mogen dan ‘summer spring rolls‘ heten, in de andere seizoenen smaken ze net zo lekker. De knapperige groentes met de romige avocado en de smaakvolle garnalen… Heerlijk met de verse kruiden en de limoen-gember dressing! En hoewel mijn spring rolls met garnalen geen schoonheidsprijs verdienen, zijn ze eigenlijk helemaal niet moeilijk om te maken (zie het GIFje hieronder)!

Summer spring rolls

Het is een heerlijk Aziatisch Dim Sum gerechtje (of gerecht, afhankelijk van hoeveel je er achter elkaar opeet – ik moest mezelf inhouden om nog wat op de foto te kunnen zetten). Nadat ik de eerste had gemaakt moest ik natuurlijk even proeven. Bij de tweede was ik nieuwsgierig of hij anders zo smaken omdat hij ook mooier gerold was. Gelukkig bleef er ook nog wat over om op de foto te zetten. En voor de lunch op werk een dag later. Luxe!

Ik maakte deze summer spring rolls met garnalen voor de foodblogswap van November, van Maaike’s blog the answer is food. Maaike maakte de spring rolls ook met gerookte kip en mango, ook erg lekker! Ik had mijn overrijpe mango stiekem al opgegeten dus dat feestje ging niet door, maar de garnalen  smaakte ook heerlijk met deze combinatie.

Als je van spicy houdt kun je natuurlijk nog wat rode peper toevoegen, en een lente-uitje lijkt me er ook best lekker bij. Het is ook gebruikelijk om er glas-noedels aan toe te voegen, maar dat had zelf niet echt mijn voorkeur. Zo is het lekker licht en gezond!

Spring rolls

Recept summer spring rolls met garnalen

Ingrediënten (voor 6 spring rolls)
– 250 g garnalen
– 1 winterpeen
– 1 avocado
– ½ komkommer
– 6 gedroogde rijstvellen (verkrijgbaar bij de toko)
– 2 handjes sla
– 1 handje verse kruiden (zoals koriander en munt)
– olijfolie (of kokosolie) om de garnalen in te bakken

Gember-limoen dressing:
– 1 cm gember, geraspt
– sap van 1 limoen
– ½ tl zoete sojasaus
– 1 el water

Bereidingswijze
1. Was de sla en groentes en snij ze in reepjes van een halve cm dik. Om het mezelf makkelijk te maken raspte ik de wortel julienne.
2. Meng de ingrediënten voor de gember-limoendressing.
3. Bak de garnalen in wat olijfolie (of kokosolie) in 1 a 2 minuten gaar.
4. Vul een groot bord met lauwwarm water en week het rijstvel tot het zacht wordt. Het is niet erg als het rijstvel nog niet helemaal zacht en soepel is, het water wat er op ligt zal nog geabsorbeerd worden.
5. Beleg het rijstvel met de sla, wortel, komkommer, avocado, verse kruiden en de garnalen. Bewaar wat ruimte aan de zijkant zodat je het zo kunt oprollen. Werk wel snel want ze worden steeds plakkeriger.
6. Rol de spring roll voorzichtig op zoals op onderstaand plaatje te zien is.

Serveer de spring rolls met de dressing en geniet van een gezonde lunch, avondmaaltijd of snack!

rijstvel loempia's

Volg Perfect Housewife – to be @
Instagram | Facebook | Twitter | Bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Foodblogswap: Summer spring rolls met garnalen

    1. Het was erg lekker, bedankt voor je recept! Dat is echt leuk van zo’n Foodblogswap, ik weet niet of ik het anders snel gemaakt zou hebben :-).

    1. Jaa echt zo lekker! Zonde om het alleen in de zomer te eten toch ;-). Eigenlijk net zoals truffelkruidnoten enzo (mijn verslaving), dat zou je eigenlijk ook het hele jaar door moeten kunnen eten als je dat wilt, toch?! En het was echt een stuk makkelijker om te maken dan ik dacht :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *