DIY fotolijst

Vroeger had mijn kamer oranje muren (met creatieve handgeschreven teksten van mijn vriendinnen) met knalroze gordijnen, een groot bed voor awesome sleepovers en een grote gouden fotolijst waarin alle vastgelegde herinneringen bewaard bleven. Dé gouden fotolijst, met wel honderd kleine foto’s van de meest memorabele momenten uit mijn leven met de  leukste personen. Elke maand werden de oude herinneringen vervangen door de nieuwe en was mijn fotolijst een weergave van mijn (toch wel geweldige) tienerjaren. Toen ik het ouderlijk huis verliet ging de gouden fotolijst uiteraard mee, maar helaas brak de glasplaat voordat hij een plekje had gekregen in ons nieuwe huis. Met dit DIY fotolijst project blijft dé gouden fotolijst in ere door de foto’s met knijpertjes in de lijst te hangen.

DIY fotolijst


Het is natuurlijk een kwestie van smaak hoe je de lijst inricht. Je kunt kiezen voor vlasdraad of touw, het touw strak of los spannen en veel of weinig foto’s in de lijst hangen. Your choice… Ik liet een aantal foto’s afdrukken (bij Hema), maar je kunt bijvoorbeeld ook leuke kaartjes en andere ‘herinneringen’ (zoals bioscoopkaartjes of toegangskaartjes o.i.d.) in de lijst hangen.

DIY fotolijst

Benodigdheden
– Houten fotolijst (zonder glas)
– Touw/vlasdraad/…
– Punaises of kleine spijkertjes
– Kleine knijpertjes
– Foto’s
– Schaar
– Hamer

Instructies
1. Meet de breedte van de lijst op en knip het touw ongeveer 10 tot 20 % langer af (afhankelijk van hoe strak je het touw wil spannen).
2. Bevestig de punaises of spijkertjes met een hamer aan de achterkant van de lijst (meet eventueel met een liniaal op welke hoogte ze moeten komen zodat de touwtjes ongeveer gelijk hangen). Laat de punaises een paar millimeter uitsteken zodat je ruimte hebt om het touw erom te bevestigen. Ik gebruikte platte punaises zodat mijn behang niet zou beschadigen.
3. Knoop de touwtjes vast aan de punaises en hang de foto’s met knijpertjes in de lijst.

Volg Perfect Housewife – to be @
Instagram | Facebook | Twitter | Bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “DIY fotolijst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.