DIY cadeau: Warme chocolademelk met Baileys

Een heel simpel en lekker idee om bijvoorbeeld als kleinigheidje cadeau te doen voor Kerst. Het beste aan dit cadeau maken was het proeven! Je moet natuurlijk wel weten wat je weggeeft ;-). Omdat de ingrediënten zo simpel zijn maakt het niet uit hoe groot de pot is die je gebruikt. Als je toch meer wilt toevoegen hoef je de hoeveelheden niet ingewikkeld om te rekenen. En met de marshmallows kun je de pot mooi opvullen! Ik deed eigenlijk nooit eerder marshmallows in mijn hot choco maar dat maakt het heerlijk romig en zoet. Ga gauw aan de slag met dit leuke DIY cadeau: warme chocolademelk met Baileys.

DIY cadeau: warme chocolademelk met Baileys

De inspiratie voor deze DIY haalde ik van Amerikaanse websites. Daar wordt het omschreven als Hot chocolate in a jar (klinkt stiekem wel een stuk leuker dan de Nederlandse benaming).

Naast dat je het in een pot kunt doen, kun je het natuurlijk ook in een toffe, winterse mok doen. Het kleine flesje Baileys (te koop bij een slijterij) kun je dan aan het oor van de mok vastmaken. Voor meer DIY cadeaus, klik hier.

DIY cadeau: Warme chocolademelk met Baileys

Ingrediënten (voor 1 mok)
– 200 ml melk
– 1 el cacao, ongezoet en van goede kwaliteit
– 1 el suiker
– Original Irish cream Baileys (te koop bij de slijterij)
– Mini marshmallows

Bereidingswijze
Doe de cacao en suiker in een grote mok en verwarm de melk in een pannetje of met behulp van de magnetron. Giet de melk in de mok en voeg naar smaak Baileys en marshmallows toe.

DIY cadeau: warme chocolademelk met Baileys

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “DIY cadeau: Warme chocolademelk met Baileys

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.