Brownie repen met dulce de leche en pecannoten

Deze brownie repen zijn the best-ever. Met de toevoeging van de zoete dulce de leche, de geroosterde pecannoten en de krokante koekbodem voldoen deze brownies aan alle mogelijke eisen die je maar kunt hebben: ze zijn smeuïg, rijk van smaak en lekker decadent. Dit is het soort baksel waarmee je pas ingetrokken buren verwelkomt, waarop je nieuwe collega’s trakteert op je eerste werkdag of die je deelt met je àllerbeste vrienden of je liefste familieleden.  Je laat niet alleen een geweldige (eerste) indruk achter, je behoed jezelf er ook voor om niet in de verleiding te komen jezelf misselijk te eten aan de hele schaal.  Want ze zijn onweerstaanbaar.

brownie dulce de leche

Recept brownie repen met dulce de leche en pecannoten

Het recept voor de brownies komt uit boek ‘Rutger bakt’, van Rutger van den Broek. Door de toevoeging van dulce de leche en de koekbodem zijn deze brownie repen nog goddelijker.  Deze brownies zijn machtig (lekker!) en absoluut de moeite waard.  Gauw de keuken induiken dus!

Ingrediënten (ongeveer 20 stuks)

Voor de koekbodem:
– 180 g zelfrijzend bakmeel
– 100 g roomboter
– 50 g kristalsuiker
– snuf zout

Voor de brownie:
– 115 g pure chocolade (minimaal 78%)
– 215 g boter
– 125 g bloem
– 25 g cacaopoeder
– 2 eieren + 1 eidooier
– 330 g suiker
– 1 tl vanille-extract
– snuf zout
– 75 g pecannoten

En verder:
– 1 blikje Dulche de Leche*
– bakvorm van 20 bij 20 cm

Bereidingswijze shortbread
1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
2. We beginnen met de koekbodem. Mix de boter, suiker en het zout tot een romige massa. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix of kneed tot een egale massa.
3. Bekleed een ingevette, met bakpapier beklede bakvorm met het deeg. Verdeel vervolgens driekwart van de Dulche de Leche over het koekdeeg en plaats het in de koelkast.
4. Rooster de pecannoten in zes minuten de oven goudbruin en hak ze in grove stukken.
5. Smelt de chocolade met de boter au bain marie (in een kom boven een pan kokend water) en laat het vervolgens iets afkoelen.
6. Klop intussen de eieren, de eidooier, de suiker, het zout en het vanille-extract met een mixer in 5 minuten tot een lichtgeel, dik mengsel.
7. Spatel het wat afgekoelde chocolademengsel voorzichtig door het eimengsel. Spatel tenslotte ook de bloem, het cacaopoeder en de helft van de grof gehakte pecannoten erdoorheen.
8. Giet het beslag op de koekbodem en bak de brownies 40 minuten in de oven gaar.
9. Laat de brownies volledig afkoelen in de vorm. Verdeel de rest van de dulce de leche (eventueel met een spuitzak) en de grofgehakte pecannoten over de bovenkant. Verwijder het bakpapier en snijd de brownies in vierkantjes of rechthoeken.

Tip

Dulce de leche maak je heel makkelijk zelf. Haal de papieren wikkel van het blikje, zet het volledig onderwater in een pan (het liefst met een wat dikkere bodem) en breng aan de kook. Laat het blikje 3 uur in het kokende water staan. Let op dat hij goed onderwater blijft staan, anders is er kans op ontploffingsgevaar. Vaak maak ik in een keer meerdere blikjes. Je kunt het afgesloten blikje Dulce de Leche namelijk 3 maanden bewaren in je voorraadkast (als je het redt om het zo lang dicht te laten).

Volg Perfect Housewife – to be @
Instagram | Facebook | Twitter | Bloglovin

2 thoughts on “Brownie repen met dulce de leche en pecannoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *