Brownie bites

Recept brownie bites (Domino's)

 

Het recept voor deze brownie bites is zo simpel, maar toch mislukte het twee keer. De eerste mislukte keer had ik de siliconen vorm niet bestuift met poedersuiker en had ik de bakplaat niet warm laten worden. Heel belangrijk dus, want anders krijg je de brownie bites niet mooi uit de bakvorm. De tweede keer was op vakantie waar alleen een gasoven was (en waar ik ook de foto’s heb gemaakt). Ik had nog nooit eerder iets gebakken in een gasoven en ook geen idee welke temperatuur bij welke stand hoort.

Het leuke van een satellietloze vakantiebestemming is dat er ook geen internet is om het gewoon even te Googlen. Maar dat het niet de goede stand was was wel duidelijk. De brownie bites waren helemaal gegaard, in plaats van de lekkere smeuïge binnenkant die ze normaal gesproken hebben. Achteraf bleek dat de brownie bites ongeveer 80 °C te warm zijn gebakken haha. Dat verklaart het.

Desondanks heb ik de foto’s toch gebruikt voor deze blogpost, want de sfeer van de foto’s was precies wat ik voor ogen had, maar dit is dus niet hoe ze eruit horen te zien :-). Waarschijnlijk maak ik de brownie bites nog vaak genoeg (op dringend verzoek van vriendlief), dus als er een moment komt waarbij ze niet direct opgegeten worden zal ik mijn camera er nog eens bijpakken.

Recept Domino's hot choco cakes

Ze zijn trouwens heel snel klaar en dus perfect geschikt om mensen spontaan mee op te vrolijken. Of om jezelf mee op te vrolijken. Als 15 bites niet genoeg zijn kun je er ook een taart mee maken. Dat oogt groter en is misschien overtuigender :-). Je hoeft niet te wachten tot ze afgekoeld zijn, want ze zijn warm het lekkerst.

De inspiratie voor deze brownies komt van Dominos. Toen ik een keer ‘tamelijk’ gestrest was vanwege deadlines hadden we gewoon pizza besteld, en als verrassing had mijn vriend ook hot choco cakes besteld om me op te beuren. Dat klinkt misschien niet heel romantisch, maar zo’n gebaar was precies wat ik toen nodig had. Ze waren echt lekker, dus die moesten we ook eens zelf maken!

Recept brownie bites

Ingrediënten (15 stuks)
– 100 g gesmolten roomboter
– 2 eieren
– 140 g poedersuiker
– 60 g patentbloem
– 10 g vanille suiker
– 50 g cacaopoeder
– extra poedersuiker, om te bestrooien

En verder:
– Siliconen mal (bijv. voor mini cupcakes)

Bereidingswijze
1. Bereid de oven voor op 180 °C. Laat de bakplaat heet worden in de oven tijdens het voorverwarmen.
2. Laat de roomboter smelten (als je dat nog niet gedaan had) en bestuif de siliconen bakvorm met poedersuiker.
3. Meng alle ingrediënten door elkaar tot een egale, dikke massa.
4. Verdeel het beslag over de bakvorm, strooi nog wat poedersuiker over de siliconen bakvorm en plaats het op de hete bakplaat. Bak de brownie bites ongeveer 12-15 minuten de oven. De brownie bites zijn goed als alle zijden gestold zijn maar de binnenkant nog smeuïg is.
5. Laat de brownie bites 2 minuten afkoelen en haal ze dan voorzichtig uit de mal.

Recept brownie bites

Volg Perfect Housewife – to be @
Instagram | Facebook | Twitter | Bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Brownie bites

  1. Ze zijn echt heel erg lekker!! Ik maak ze nu voor de derde keer alleen doe ik ze dan in cupcake vormpjes. Ik werk toevallig bij Domino’s maar nu maak ik ze lekker zelf 😉

    1. Wat leuk om te horen dat zelfs een werknemer van Dominos fan is van de brownie bites! Wij hebben ze alweer even niet gemaakt, maar nu het vakantie is komt daar vast gauw verandering in. Thanks voor je berichtje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.