Review Marcipano & bonbons met Marcipano Duur en macadamia noten

Smeerbare marsepein: sounds like heaven on earth, right?! Ik ben echt gek op marsepein dus dit nieuwe product van Marcipano moest ik wel proberen. Hier lees je mijn review en vind je een recept voor goddelijke witte chocolade bonbons met Marcipano Duur en macadamia noten. Met een duidelijke how-to om zelf bonbons te maken!

witte chocolade bonbons marcipano duur macadamia noten

Via een winactie op Facebook won ik een kistje met twaalf (!) potjes Marcipano. Het kistje was loodzwaar, maar toen ik hem opende kwam er een feestje uit. De etiketten zijn leuk vormgegeven en op elk etiket staan (naast de ingrediënten) al wat tips waarmee de verschillende smaken gegeten kunnen worden.

Na de eerste hap van mijn veilige beschuitje met Marcipano Classic vlogen er al tien ideeën door mijn hoofd waar Marcipano echt fantastisch bij zou smaken. Waaronder deze goddelijke bonbons. Maar het is dus ook gewoon lekker op een simpel beschuitje, of op een pannenkoek. Het lijkt me ook echt super lekker met cakes en gebak, maar ik zou het niet zo snel met iets hartigs eten. Misschien moet ik dat gewoon eens proberen!

Inmiddels heb ik pas drie smaken geproefd (Classic, Duur en Liefde) want zoveel bonbons en pannenkoeken eet ik nou ook weer niet. Zelfs niet met mijn chocolade verslaving en de pannenkoeken verslaving van vriendlief. Marcipano heeft een beetje de textuur van honing, maar dan met de smaak van marsepein. Ik ben vooral nog erg benieuwd naar de smaken pistache-tijm en mokka-hazelnoot. Jamm! Via social media zal ik jullie op de hoogte houden van mijn ervaringen met de andere smaken ;-).

 

Mijn oordeel
De smaken Classic en Duur bevielen heel goed en zijn nu vast beleg voor mijn pannenkoeken. Classis is gewoon neutraal met amandelen en suiker als ingrediënten. Marcipano Duur bevat witte truffel, vanille en bladgoud. Ik proefde de truffel en bladgoud niet duidelijk terug – maar eigenlijk heb ik ook nooit eerder (bewust) truffel gegeten. Beide smaken wel erg lekker! Marcipano Liefde vond ik oké, maar smaakte me toch iets teveel naar marsepein met limonadesiroop. En om eerlijk te zijn is limonade gewoon echt niet mijn ding. Maar dat is misschien gewoon een kwestie van smaak.

Waar te koop?
Komend weekend kun je Marcipano vinden op het foodevent Taste of Amsterdam. De smeerbare marsepein is verkrijgbaar in verschillende winkels en webshops (prijzen variëren van € 3,45 tot € 10,50). Ook verkopen de makers van Marcipano inmiddels chocoladerepen, ijs (OMG, moet ik ook proberen) en hebben ze een kookboekje samengesteld. Op de website staan overigens ook verschillende (zoete en hartige) recepten ter inspiratie.

Hebben jullie Marcipano al eens geprobeerd? En wat vonden jullie ervan?

bonbons marcipano duur

Recept Marcipano bonbons met macadamia noten

Ik maakte de bonbons op vakantie als comfort food op één van de vele regenachtige dagen. Binnen no-time waren ze allemaal op en dat is altijd een goed teken… De boterachtige smaak van macadamia noten past perfect bij de Marcipano en witte chocolade. Dus als je van marsepein houdt en tijd hebt moet je echt eens deze bonbons maken. Want eerlijk is eerlijk: het kost wat tijd. Maar het is helemaal niet moeilijk om te doen en dan heb je wel zelfgemaakte bonbons. Ook hartstikke leuk om cadeau te geven natuurlijk!

Ingrediënten (voor 45 bonbons)
– 400 g witte chocolade (minimaal 28% cacaoboter), in kleine stukjes
– een half potje Marcipano Duur
– 23 (ongezouten) macadamianoten, gehalveerd

En verder:
– siliconen mallen voor 45 bonbons
– een pan met water, een kom en een paletmes

Bereidingswijze
1. Zet een pan op met een klein laagje water en breng dit aan de kook.
2. Zet een kom op de pan (die het water niet raakt!) en smelt hierin langzaam 270 g chocolade (au bain marie). Bewaar de resterende 130 g chocolade in de koelkast. Blijf de chocolade goed roeren met de pannenlikker totdat alle chocolade gesmolten is.
3. Haal de kom van de pan en voeg de rest van de chocolade in drie delen toe, onder regelmatig roeren. Op deze manier zorg je dat de chocolade niet dof wordt. Wanneer alle chocolade gesmolten is, is het klaar voor gebruik.

4. Zet de siliconen mal klaar, met daaronder eventueel folie of bakpapier (zodat je aanrecht schoon blijft).
5. Giet de chocolade ruim in het midden van de mal en smeer met behulp van een paletmes alle vormpjes vol.
6. Schud of tik tegen de zijkant van de mal zodat alle luchtbelletjes verdwijnen.
7. Hou de mal ondersteboven boven de kom met witte chocolade. Het is de bedoeling dat in elk een vormpje een dun laagje witte chocolade blijft en alle randen bedekt zijn. Schraap met het paletmes (in een hoek van 45 graden) de overtollige chocolade van de bovenkant en plaats de mal in de koelkast. Laat de chocolade ongeveer een uurtje hard worden.

8. Wanneer de chocolade hard is geworden kunnen de bonbons gevuld worden. Vul de mallen met chocolade met een theelepel met de Marcipano Duur tot ongeveer 2,5 mm onder de rand.
9. Duw in elk vormpje een halve macadamia noot tot de bonbons ongeveer 1,5 mm onder de rand gevuld zijn. Die 1,5 mm wordt straks gevuld met chocolade als bodem van de bonbon (wellicht een open deur ;-).
10. Laat de mallen weer even een halfuurtje in de koelkast opstijven.

11. Als de chocolade koud en hard is geworden kan je hem nog even kort opwarmen zodat het weer vloeibaar is.
12. Haal de mallen uit de koelkast en zorg dat je paletmes schoon is. Giet de resterende hoeveelheid chocolade over de mallen en bedek alle bonbons. Schud of tik weer even voor de luchtbellen en schraap de overtollige chocolade er af met het paletmes.
13. Zet de mallen met de bonbons in de koelkast en wacht een uurtje tot ze helemaal hard zijn geworden.
14. Druk voorzichtig de bonbons uit de mallen en dan zijn ze klaar!

bonbons marcipano duur macadamianoten

Volg Perfect Housewife – to be @
Instagram | Facebook | Twitter | Bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Review Marcipano & bonbons met Marcipano Duur en macadamia noten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *