Boekweitpannenkoeken

Er is niets zo verleidelijk als vers, sappig zomerfruit. Zo kleurrijk, zo lekker zoet. Daar wil je gewoon je tanden inzetten, helemaal als het op een lekkere pannenkoek geserveerd wordt. Deze vrolijke frambozen en bramen passen perfect bij deze gezonde boekweitpannenkoeken. De pannenkoeken zijn namelijk vrij neutraal van smaak (daarom ook ideaal als hartige variant) en bovendien goed geschikt voor mensen met een suikervrije, glutenvrije of lactosevrije levensstijl. Zo kan iedereen guilt-free pannenkoeken eten!

Boekweitpannenkoeken

 

Het liefst eet ik deze boekweitpannenkoeken als ontbijt op het balkon met de zon op mijn kop en de muziek van Angus en Julia Stone in mijn oren. Ontbijt is natuurlijk mijn favoriete maaltijd van de dag en wat mij betreft is dat ultiem wakker worden.

Boekweitpannenkoeken zijn overigens ook erg lekker als lunch of diner. Laatst nam ik de overgebleven pannenkoeken ze mee naar werk als wrap, gevuld met sla, avocado, komkommer, tomaat en verse kruiden. Dat voelt toch wat meer speciaal dan mijn (inmiddels niet meer zo) vaste boterham met kaas en is zelfs een stuk gezonder. Of als dessert met een flinke toef verse room (en dat mooie zomerfruit natuurlijk!).

Recept boekweitpannenkoeken

In het oorspronkelijke recept van The Green Kitchen (meer weten over dit boek? Klik hier voor mijn review) zijn de boekweitpannenkoeken onderdeel van een prachtige pannenkoekentaart. Ik heb de hoeveelheden omgerekend naar 4 pannenkoeken.

Ingrediënten (voor 4 pannenkoeken)
– 66 g boekweitmeel
– 160 ml (plantaardige) melk
– 80 ml water
– 1 ei
– snufje zout
– (kokos)olie, om in te bakken
– 1 tl kaneel (optioneel)

Bereidingswijze
1. Meng alle ingrediënten met een garde of mixer goed door elkaar tot een glad beslag. In het recept van The Green Kitchen staat dat je het beslag nu 20 minuten moet laten rusten in de koelkast. Daar was ik (uiteraard) te ongeduldig voor. Als je dat wel doet moet je het nog even opnieuw opkloppen voordat je de pannenkoeken gaat bakken.
2. Verhit een koekenpan (ø 20 cm) op middelmatig tot hoog vuur. Smelt de kokosolie en schenk er 1 à 2 soeplepels beslag (75 ml) in. Draai de pan rond zodat je dunne, gelijkmatige pannenkoeken krijgt.
3. Bak de pannenkoeken ongeveer 1 minuut per kant goudbruin.
4.  Serveer de pannenkoeken met vers fruit, room, honing, stroop, of bijvoorbeeld met kaas of gevuld als wrap als je liever voor een hartige variant wilt gaan. Eet smakelijk!

Boekweitpannenkoeken recept

Volg Perfect Housewife – to be @
Instagram | Facebook | Twitter | Bloglovin

Print Friendly

2 thoughts on “Boekweitpannenkoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *