Aardbeiengebakjes van bladerdeeg met banketbakkersroom

Deze aardbeiengebakjes van bladerdeeg met banketbakkersroom zijn heel simpel en ontzettend lekker! Ideaal als je gauw nog even een gebakje voor je gasten in elkaar wil flansen, want het is zo klaar. Het is eigenlijk meer een zomers gebakje maar ik kon de aardbeien in de winkel niet weerstaan. Gelukkig maar, want dit was echt genieten! En de zon begon spontaan te schijnen toen ik foto’s aan het maken was.

Aardbeiengebakjes


In feite bestaat het gebakje slechts uit drie componenten: aardbeien, bladerdeeg en banketbakkersroom. Als je er nog minder werk aan wilt hebben kan je natuurlijk banketbakkersroom uit de winkel gebruiken, maar zelfgemaakt is het natuurlijk wel het lekkerst. Je houdt wat banketbakkersroom over met dit recept, en waarschijnlijk ook wat aardbeien. Geen nood, het is stiekem heel lekker om de pan met banketbakkersroom uit te schrapen met de aardbeien of ander vers fruit.

Ingrediënten (voor 12 mini-gebakjes)

Voor de gebakjes:
– 12 middelgrote aardbeien
– 3 plakjes bladerdeeg, ontdooid
– Melk of ei om het bladerdeeg mee in te smeren

Voor de banketbakkersroom:
– 80 ml volle melk
– 20 ml slagroom
– 25 g suiker
– 1 eierdooier
– 8 g maïzena
– ¼ tl vanille extract

Verder:
– Mini muffinvorm, ingevet
– Eventueel: bakbonen

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
2. Begin met de banketbakkersroom: doe de melk, het slagroom, het vanille extract en de helft van de suiker in een steelpan.
4. Doe de eierdooier in een kom met de andere helft van de suiker. Roer het goed door elkaar en meng de maïzena erdoor.
5. Breng de melk aan de kook. Giet het bij het eiersuikermengsel en roer goed door met een garde. Als het goed gemengd is giet je het terug in de pan en zet je het weer terug op het vuur.
6. Breng de crème aan de kook en laat het ongeveer 1 minuut doorkoken onder voortdurend roeren. Let goed op want het brand snel aan!
7. Bedek een schaal met plastic folie en giet de crème in de schaal. Dek het af met plastic folie (om te voorkomen dat er een vel op de banketbakkersroom komt), laat de crème afkoelen en zet het in de koelkast.
8. Snij de plakjes bladerdeeg in vieren en prik er met een vork gaatjes in. Leg ze in de ingevette muffinvorm en smeer het bladerdeeg in met ei of melk. Vul eventueel de bakjes met bakbonen zodat ze meer hun vorm behouden. Bak het in 15 minuten goudbruin in de oven en laat afkoelen.
9. Was de aardbeien, haal eventueel de kroontjes eraf en snij ze doormidden.
10. Als alles is afgekoeld doe je 2 theelepels banketbakkersroom in elk bladerdeeg-bakje, en werk je het af met een aardbei.

Volg Perfect Housewife – to be @
Instagram | Facebook | Twitter | Bloglovin

One thought on “Aardbeiengebakjes van bladerdeeg met banketbakkersroom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *