Banaan-ei pannenkoekjes

Dit is een van mijn favoriete ontbijtjes: banaan-ei pannenkoekjes (met alleen maar deze twee ingrediënten).  Het is bijna fascinerend dat je met zo weinig zoiets fijns kunt maken. Zo simpel en zo lekker! Ik eet deze gezonde pannenkoekjes het liefst met een lading zomerfruit of een flinke klodder honing, bij voorkeur op een zonnige vrije ochtend op het balkon. Dat is toch een ultiem begin van de dag?! Gelukkig hoeven we nog maar even geduld te hebben voor mooie voorjaarsochtenden die perfect bij deze fijne pannenkoekjes passen (net als het aspergeseizoen, daar wacht ik ook smachtend op. Maar dat terzijde).

Banaan ei pannenkoekjes

Je kunt het ‘recept’ voor deze pannenkoekjes eigenlijk al overal op internet vinden, maar toch vond ik dat ze ook op mijn blog een plekje verdienen. Al is het maar omdat mijn blog enigszins een weerspiegeling is van wat ik eet en ik deze pannenkoekjes toch wekelijks op mijn bord terugvind.

Je kunt de pannenkoekjes trouwens ook prima invriezen. Gewoon een dubbele portie maken en dan kun je er  een andere dag ook weer van genieten.

Recept banaan-ei pannenkoekjes

Ingrediënten (voor 1 persoon)
– 1 rijpe banaan
– 1 ei
– 1 tl kaneel/koekkruiden (optioneel)
– ½ el lijnzaad
– kokosolie, om in te bakken
– honing, vers fruit of geraspte kokos voor erbij

Bereidingswijze (± 15 minuten)
1. Prak de banaan met een vork en meng het ei (en eventuele andere ingrediënten) erdoor. Alles even kort in een hakmolen/keukenmachine doen is nog idealer.
2. Verhit de kokosolie in een pan (op middelmatig vuur) en bak er ongeveer drie kleine pannenkoekjes van. De pannenkoekjes zijn minder stevig dan gewone pannenkoeken, dus vandaar dat je beter kunt kiezen voor drie (of zes mini’s in mijn geval) kleine pannenkoekjes dan een grote pannenkoek.

One thought on “Banaan-ei pannenkoekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *