Appel- perencrumble

Deze appel- perencrumble staat regelmatig op het menu als we (onverwachts) gasten te eten krijgen. Het recept vond ik ooit op de website van de Allerhande. Het is namelijk makkelijk te maken en meestal hebben we de ingrediënten al in huis. En het is gewoon ontzettend lekker: tot nu toe heeft nog nooit iemand het aanbod afgeslagen of niet nog een tweede keer heeft opgeschept. Je kunt het in principe met alle soorten fruit maken, ook met kersen of aardbeien is het heerlijk. Extra lekker met een toef slagroom of een bolletje vanille-ijs!

Mocht je nu liever een gezonde variant willen proberen, bekijk dan eens dit recept voor een perencrumble met havermout. Die staat zelfs binnen 10 minuten op tafel, en er komt geen oven aan te pas!

Appel- perencrumble

Ingrediënten (voor 4 personen)
– 100 g bloem
– 50 g boter
– 50 g suiker
– 2 rijpe peren
– 1 grote appel (of 2, als je geen peren in huis hebt)
– 6 el kookroom
– 8 g vanillesuiker (1 zakje)
– Snufje zout
– Evt. een snuf kaneel
– Optioneel: vanille-ijs

Bereidingswijze (± 45 min.)
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Meng de bloem, suiker, boter en zout met je handen (of met een mixer) tot een kruimelig deeg.
3. Schil het fruit en snij het in stukjes, en doe het in een ovenvaste schaal.
4. Meng de vanillesuiker met de kaneel en de kookroom, en giet het over het fruit.
5. Verdeel het kruimeldeeg over het fruit en bak de crumble in 30 minuten goudbruin.
6. Serveer als de crumble nog lekker warm is met een bolletje vanille-ijs!

4 thoughts on “Appel- perencrumble

  1. Vandaag verjaardag gevierd, dus veel gasten 😉 en jouw appel/peren-crumble was een gróót succes!
    Ge, Leontien

    1. Ah wat lief je berichtje, Leontien! Fijn dat het weer zo goed in de smaak is gevallen! Ik wil het binnenkort met kersen gaan maken, lijkt me ook heerlijk. Het is inmiddels alweer een week verder maar nog gefeliciteerd met de verjaardag!

  2. Ik had géén onverwachte gasten, maar gewoon zin in een lekker toetje…
    Wat is dit heerlijk!!
    Deze ga ik zeker vaker op tafel zetten.
    Gr, Leontien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *