Aardbeien met mascarpone

Er gaat niets boven een simpel maar heerlijk dessert. Deze aardbeien met mascarpone zijn lekker zomers en makkelijk te maken. Ik had nog nooit eerder aardbeien met balsamico dressing gegeten maar het is een heerlijke combinatie!


Ingrediënten (voor 4 personen)

– 250 g aardbeien
– 150 g mascarpone
– 150 ml slagroom
– 4 el balsamico azijn
– 5 el suiker
– 1 vanillestokje
– Optioneel: bastognekoeken/speculoos (voor een crunchy bodem)
– Garnering: blaadjes verse munt

Bereidingswijze
1. Maak de aardbeien schoon en snij ze in stukjes. Strooi de suiker eroverheen, en vervolgens de balsamico azijn. Zet dit anderhalf uur in de koelkast om te marineren.
2. Klop de slagroom half stijf en schraap het vanillestokje uit, en roer beide onder de mascarpone.
3. Verkruimel de Bastognekoeken (eventueel in een blender) en doe ze in de glaasjes. Doe daarop een laag mascarponemengsel en als laatste een laag aardbeien met sap. Zet het in de koelkast totdat je het gaat serveren, en garneer met blaadjes verse munt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *