Persoonlijk cadeau: 50 years of memories

Afgelopen zomer werd mijn moeder 50 jaar en dat moest natuurlijk groots gevierd worden. Al een jaar van tevoren dacht ik na hoe we haar zouden verrassen en wat het perfecte, persoonlijke cadeau zou zijn. Zelf iets bakken is heel leuk, maar dat blijft meestal niet zo lang bewaard ;-). Op Pinterest (een soort online prikbord; héél verslavend) vond ik een Amerikaanse blog (Nothing but bonfires), waarop ik dit geweldige idee baseerde voor een persoonlijk cadeau: 50 years of memories. Ideaal voor een jubileum(verjaardag).

 

We hebben de familie, vrienden en kennissen van mijn moeder een brief gestuurd met de vraag of ze hun leukste, meest memorabele herinnering(en) naar ons wilden sturen. We zouden de herinneringen verzamelen in 50 losse enveloppen (zoals in het originele idee), maar uiteindelijk vonden we het leuker om ze gezamenlijk te bundelen. We hebben een boek in elkaar geknutseld en alle herinneringen daarin verzameld, zodat mijn moeder er nog vaak in terug kan kijken.

 

Als extra verassing zat helemaal achterin het boek een felicitatie en handtekening van Marco Borsato. Niet dat hij een persoonlijke herinnering heeft aan mijn moeder, maar mijn moeder is een groot fan van hem en luistert vaak naar zijn muziek (zo ook tijdens memorabele momenten in haar leven). Om de kaart heen had ik stukjes songtekst geschreven van de drie nummers die voor haar het meest betekenen.

 

Inmiddels is haar verjaardag geweest, is het boek af en hebben we alle reacties gezien, gehoord en gelezen. Mijn moeder vond het absoluut geweldig en was teleurgesteld dat ze het boek niet gelijk op het feest kon openen (en deed dit overigens wel gelijk zodra ze thuis was). Alle mensen die hebben meegewerkt aan het samenstellen van het boek waren ook ontzettend enthousiast over dit persoonlijke cadeau. Zo enthousiast, dat ze het nu ook zelf als cadeau-suggestie verder vertellen aan anderen! En het is natuurlijk heel erg leuk om zelf als eerste alle mooie en hilarische herinneringen te mogen lezen.

Nu, twee maanden later, blijkt het cadeau extra waardevol. Mijn oma is recentelijk overleden, maar heeft nog haar herinneringen aan mijn moeder van vroeger op papier gezet. Sommige dingen waren  in de familie al in vergetelheid geraakt, dus het is heel erg leuk dat oma’s herinneringen nog opgehaald zijn en we deze ook later nog eens terug kunnen lezen.

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Persoonlijk cadeau: 50 years of memories

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.