Zoete croissants: Vijf variaties voor Danerolles croissants

In Nederland is het ontzettend geliefd: het kant en klare croissantdeeg in het blikje dat op springen staat. Deze zoete croissants zijn ideaal voor een ontbijt op bed zoals wij dat vroeger altijd deden met moederdag en vaderdag, maar ook heerlijk bij een familie brunch. Wij maakten thuis al een aantal variaties maar het leek me leuk om meer variaties te bedenken (en te proeven!).

Salted caramel crescent rolls_(PH2B)

Het zijn inmiddels tien croissant variaties geworden! Nog steeds ideaal voor het ontbijt op bed, een Paasontbijt of Kerstbrunch en met net dat beetje extra. In deze blogpost staan de vijf zoete croissants; klik hier voor de vijf hartige croissant variaties.

Al die variaties moesten natuurlijk ook geproefd worden dus ik maakte er een uitgebreide brunch van met het gezin. Nu wilde ik eigenlijk zeggen welke favoriet was, maar zoveel mensen, zoveel smaken. Iedereen had een andere favoriet! Als rasechte zoetekauw ging mijn voorkeur wel echt uit naar de salted caramel croissant rolletjes en de appel-kaneel croissantjes (oké en de amandelbroodjes). Nu ben ik natuurlijk ook erg benieuwd welke variaties jullie thuis altijd maken.

Wat is jouw favoriet?

Salted caramel croissant rolletjes

Ik at al wel eens een salted caramel macaron en ik was verkocht. Maar deze croissant rolletjes waren mijn eerste ervaring met pure ‘salted caramel’: zó hemels! Shame on me voor al die jaren dat ik zonder kon.

Je kunt Dulce de Leche makkelijk zelf maken door een blikje gecondenseerde melk 2,5 uur te koken in een pannetje. Let goed op dat het blikje helemaal onderwater blijft staan, anders kan het ontploffen.

Ingrediënten
– 1 blikje croissantdeeg
– Dulce de Leche
– Grof zeezout
– 1 ei of een scheutje melk
– Optioneel: pecannoten of pistachenoten

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor volgens de aanwijzing op de verpakking. Rol het deeg uit maar snij de driehoekjes niet los. Smeer het deeg in met Dulce de Leche en strooi er een naar smaak grof zeezout overheen. Voeg eventueel nog wat fijngehakte pecannoten of (ongezouten) pistachenoten toe.  Rol de hele lap deeg op en snij het in stukjes van 3 cm. Bestrijk ze met ei of melk en bak ze in oven gaar.

Croissants met appel en kaneel

Dit is gewoon een lekkere hartverwarmende, appelflap-achtige croissant. Do I need to say more?

Ingrediënten
– 1 blikje croissantdeeg
– Appel, in plakjes
– Suiker
– Kaneel
– Roomboter, op kamertemperatuur
– 1 ei of een scheutje melk
– Optioneel: sinaasappelrasp en fijngehakte noten

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor volgens de aanwijzing op de verpakking. Schil de appel en snij hem in fijne plakjes. Rol het deeg uit en snij elke plak deeg 2 cm in. Smeer de plakken deeg in met een laagje roomboter (dit kun je ook overslaan natuurlijk) en verdeel de plakjes appel over het deeg. Bestrooi naar smaak met kaneel en suiker en voeg eventueel nog wat rasp van een sinaasappel en fijngehakte noten toe. Bestrijk ze met ei of melk en bak ze in de oven gaar.

Appel-kaneel croissants (PH2B)

Amandelbroodjes

Ik kocht wel eens amandelbroodjes bij de bakker, maar zelfgemaakt is het natuurlijk veel lekkerder! De ingrediënten zijn voor 6 amandelbroodjes…

Ingrediënten
– 1 blikje croissantdeeg
– 225 g (zelfgemaakt) amandelspijs
– 2 el amandelschaafsel
– Snufje kaneel
– 1 ei of een scheutje melk

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor volgens de aanwijzing op de verpakking. Rol het deeg uit en snij elke plak deeg 2 cm in. Verdeel het amandelspijs over het deeg en rol de croissants op en vouw de ‘zijflapjes’ naar binnen (zodat het amandelspijs netjes in de broodjes blijft zitten). Bestrijk ze met ei of melk en strooi er wat amandelschaafsel en suiker over. Bak ze in de oven gaar volgens de verpakking.

Amandelbroodjes (PH2B)

Croissants met blauwe bessen en roomkaas

Deze vulling is lekker fris, maar toch ook zoet door de blauwe bessen.

Ingrediënten
– 1 blikje croissantdeeg
– Roomkaas
– Blauwe bessen
– 1 ei of een scheutje melk

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor volgens de aanwijzing op de verpakking. Rol het deeg uit en snij elke plak deeg 2 cm in. Smeer het deeg in met de roomkaas en verdeel de blauwe bessen erover. Rol ze op, waarbij je de ‘zijflapjes’ naar binnen vouwt (zodat de vulling niet eruit loopt). Bestrijk de croissants met ei of melk en bak ze in de oven gaar.

Croissant met blauwe bessen en roomkaas_(PH2B)

Croissants met Banaan en Nutella

Banaan en chocolade, een heerlijke combinatie. En voor alle pindakaas-liefhebbers: je kunt de Nutella ook vervangen door pindakaas.

Ingrediënten
– 1 blik croissantdeeg
– 1 banaan
– Nutella (of gebruik chocolate chips)
– 1 ei of een scheutje melk

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rol het deeg uit en snij elke plak deeg 2 cm in. Besmeer het deeg met Nutella en leg er de plakjes banaan op. Rol ze op, bestrijk de croissants met ei of melk en bak ze in de oven gaar.

Volg Perfect Housewife – to be @
Instagram | Facebook | Twitter | Bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *