Hartige croissants: Vijf variaties

Elke maand opnieuw zijn de vijf zoete croissant variaties één van de meest gelezen blogposts. Dat bracht me op het idee om meer variaties te bedenken met het befaamde croissantdeeg in de blikjes die op springen staan. Vandaag dus inspiratie voor vijf hartige croissants! Van Danerolles kreeg ik een aantal blikjes thuisgestuurd dus organiseerde ik (inmiddels alweer even geleden) een gezellige familiebrunch om alle variaties te proberen. Lees verder voor de vijf  variaties voor hartige croissants…

Crescent rolls met Danerolles met brie, bacon, honing en pijnboompitjes

We hebben alle variaties aan een kritische keuring onderworpen en de favorieten besproken. De croissant rolletjes met brie en bacon zien er awesome uit, en samen met de worstenbroodjes waren die uiteraard favoriet! Voor degene die mij op Instagram volgen is dat waarschijnlijk niet geheel onverwachts. Zo maakte ik laatst de worstenbroodjes al als late night snack tijdens een girlsnight met vriendinnen. Lees verder voor de andere hartige variaties…

Ondanks dat mijn vriend hielp met de voorbereidingen voor de brunch bleek het nog knap lastig om tien soorten broodjes op de foto te zetten terwijl iedereen klaar zat om aan te vallen. Ik heb ze dus nog maar eens gemaakt  om nieuwe foto’s te maken (gelukkig is dat zeker geen straf).

Deze variaties zijn niet alleen erg lekker in een croissantje bij een ontbijt of bed of brunch. Ze zijn ook geschikt als makkelijke hapjes voor een verjaardag! Heb je geen croissantdeeg in huis? Bladerdeeg werkt ook heel goed ;-).

Worstenbroodjes met Danerolles

Worstenbroodjes

Deze broodjes worden in Amerika ‘pigs in a blanket’ genoemd, dat klinkt alleen al erg leuk. Mijn zusje maakt deze worstenbroodjes bij elke gelegenheid omdat ze altijd zo goed in de smaak vallen. Simpel, en erg geliefd bij letterlijk iedereen die ik ken!

Ingrediënten (voor 24 worstenbroodjes)
– 1 blikje Danerolles party-croissantjes
– 1 blikje Unox partyknacks
– 1 ei of een scheutje melk

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor volgens de aanwijzing op de verpakking. Rol het deeg uit, snij de driehoekjes los en snij de kortste zijde van het deeg 1 cm in (zie verpakking). Rol een knakworstje mee. Bestrijk ze met ei of melk en bak ze in de oven gaar. Easy as that!

 

Croissant rolletjes met brie, bacon en honing

Deze croissant rolletjes zien er fantastisch uit. En: bacon, do I need to say more?! Als je niet van brie houdt kun je ook geitenkaas gebruiken.

Ingrediënten
– 1 blikje Danerolles croissantdeeg voor 6 croissants
– Brie (of geitenkaas)
– Plakjes bacon
– Honing
– Pijnboompitjes of walnoten
– 1 ei of een scheutje melk

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor volgens de aanwijzing op de verpakking. Rol het deeg uit maar snij de driehoekjes niet los. Bestrijk het croissantdeeg met de honing en verdeel de brie, bacon en pijnboompitjes erover. Rol de hele lap deeg strak op en snij het in stukjes van 3 cm. Bestrijk de opgerolde croissants met ei of melk en bak ze in oven gaar. Ik bakte ze in een muffinpan, gewoon omdat de rondjes daar zo fijn in passen.

Danerolles croissant met mozerella, zongedroogde tomaat en basilicum

Caprèse croissants

Ingrediënten
– 1 blikje Danerolles croissantdeeg
– Een bolletje mozerella, in plakjes
– Zongedroogde tomaten
– Verse basilicum
– 1 ei of een scheutje melk
– Optioneel: Italiaanse kruiden, of kruidenroomkaas

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor volgens de aanwijzing op de verpakking. Rol het deeg uit, snij de driehoekjes los en snij de kortste zijde van het deeg 2 cm in (zie verpakking). Snij (afhankelijk van de grote) de zongedroogde tomaten fijn. Leg op elk plakje deeg een dun plakje mozerella, wat fijngesneden zongedroogde tomaatjes en wat verse basilicum. Rol de croissants op, bestrijk met ei of melk en bak ze in de oven gaar.

Ham-kaas croissants

Een beetje een open deur, maar ook absoluut één van de favorieten. Ik hou niet echt van ham-kaas croissants van de bakker of supermarkt, maar deze vind ik wel erg lekker. Hoewel ik eerlijk moet bekennen dat ik de variant met alleen kaas toch net iets lekkerder vind. Je kunt eventueel Italiaanse kruiden toevoegen of stukjes ananas.

Met ham en kaas kun je natuurlijk eindeloos variëren, bijvoorbeeld ‘gewone’ kaas, maar ook geitenkaas, fetakaas, roomkaas of kruidenkaas. En ook de variaties voor ham zijn eindeloos: schouderham, proscuitto, serranoham of parmaham. Maar ook een combinatie met roomkaas, gerookte zalm en bosui is erg lekker!

Ingrediënten
– 1 blikje Danerolles croissantdeeg
– Ham
– Kaas
– Spinazie of (ruccola)-sla
– 1 ei of een scheutje melk

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor volgens de aanwijzing op de verpakking. Rol het deeg uit, snij de driehoekjes los en snij de kortste zijde van het deeg 2 cm in (zie verpakking). Verveel de ham, kaas en eventuele andere ingrediënten over het croissantdeeg en rol het op. Bestrijk ze met ei of melk en bak ze in de oven gaar volgens de verpakking.

Hartige croissant met geitenkaas, avocado en aardbeien

Croissants met geitenkaas, avocado en aardbeien

Een verrassend lekkere combinatie van hartig, romig en zoet. Je moet het echt eens proberen!

Ingrediënten
– 1 blikje Danerolles croissantdeeg
– Aardbeien
– Halve avocado
– Geitenkaas
– 1 ei of een scheutje melk

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor volgens de aanwijzing op de verpakking. Rol het deeg uit, snij de driehoekjes los en snij de kortste zijde van het deeg 2 cm in (zie verpakking). Besmeer de plakjes Danerolles met een dun laagje geitenkaas en avocado en verdeel de in kleine stukjes gesneden aardbei erover. Rol croissants op, bestrijk ze met ei of melk en bak ze in de oven gaar.

Tip
Op deze website (klik hier) kun je nog meer leuke ideeën vinden hoe je kant-en-klaar croissantdeeg kunt gebruiken.

Volg Perfect Housewife – to be @
Instagram | Facebook | Twitter | Bloglovin

Print Friendly

6 thoughts on “Hartige croissants: Vijf variaties

    1. “Wat een leuke ideeën! Die worstencroissants zijn inderdaad altijd een hit en super easy. Die met geitenkaas lijkt me ook super lekker. Mooie blog heb je, ga zo door!”

      Superlame, ik heb per ongeluk de inhoud van je reactie verwijdert door op de verkeerde knop te drukken. Sorry, want ik vond je reactie juist superleuk! Dankjewel :-). Die geitenkaas rolletjes zijn echt een aanrader, mijn favoriet (was misschien al duidelijk haha. Ik ga je volgen!

  1. He Chris, wat een leuke en vooral lekkere tips voor Danerolles. Ik zit nu op kantoor, mandag 9.15 am, enkele zaken te regelen voor Danerolles in Zweden en krijg gelijk al honger …. hmmm die met aardbei lijkt me wel wat 🙂 Tot binnenkort. Piet Decuypere van Danerolles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *